NA24.no

Børsen faller fra toppen

Optimismen på Oslo Børs snudde med fallende oljepris. Oljeaksjene er tunge ved lunsjtider.

Den oljesensitive Oslo Børs snudde tidligere rekordhumør til oljeskepsis og faller 0,29 prosent til 422,43 poeng. Tidligere på dagen satte hovedindeksen ny toppnotering på 426,99 poeng.

Oljeprisen har snudd den tidligere tendensen på starten av dagen og faller 0,8 prosent til 70,38 dollar pr. fat.

Statoil faller med oljeprisen
Statoil leverte noe svakere tall enn det forventningene tilsa på forhånd. Likevel er det nok nedgangen i oljeprisen som drar aksjekursen ned. Det var høye forventninger i markedet og de første inntrykket fra analytikerne er at de ikke kommer til å gjøre noe med estimatene.

Carnegie-analytiker John Olaisen mener Statoil leverte omtrent som forventet og ser ingen grunn til å gjøre noe med estimatene.

- Aksjen faller på lavere oljepris, og det vil bli marginale forandringer i estimatene, avslutter John Olaisen til NA24 iMarkedet.

Analytikerkollega i Lars Marius Furu i Fondsfinans deler mye av Olaisens syn.

- Ingen endring i guiding og aksjen handles som om ingenting har skjedd, sier Lars Marius Furu i Fondsfinans til NA24 iMarkedet.

Det er stor interesse for Statoil som faller 1,69 prosent til 204 kroner. Selskapet topper listen over de mest omsatte aksjene og det er så langt denne dagen handlet for over 2 milliarder kroner i Statoil.

Norsk Hydro faller også på lavere oljepris og handles ved lunsjtider til 954 kroner, en nedgang tilsvarende 1,75 prosent.

DNO reagerer kraftigere og er ned 2,37 prosent til 61,75 kroner.

Solen skinner
Solen skinner på Hafslund-aksjene i forkant av børsnoteringen av soleventyret Renewable Energy Corporation. Hafslund A-aksjen er opp 5,38 prosent, mens B-aksjen er opp 5 prosent.

Interessen rundt REC smitter også over på Orkla som kommer til å sitte igjen med rundt 23,5 prosent av solarselskapet etter at emitteringen i forbindelse med noteringen på Oslo Børs er gjennomført. Orkla stiger 2,31 prosent.

Sterke aksjer
Oljeselskapet Altinex stiger 4,30 prosent til 0,97 kroner. Tidligere på dagen var aksjen over 1 kroner for første gang på mange år. Selskapet meldte fredag at de kommer til å levere langt bedre omsetning i første kvartal enn hva tilfellet har vært tilfelle.

Det er stor interesse for Telenor som fortsetter den fantastiske utviklingen på Oslo Børs. Selskapet har aldri vært mer verdt og markedsverdien er på hele 141 milliarder kroner. Mandag stiger Telenor 3,12 prosent til 82,75 prosent.

Selskapet leverte knalltall i forrige uke og markedet hyller innsatsen med å sende kursen til ny ”all-time-high” på 83,50 kroner.

Blant dagens tapere finner vi Funcom, Dolphin Interconnect Solutions, Fara og Domstein som alle faller over 5 prosent. Det er liten interesse for aksjene og nedgangen er basert på lav omsetning i aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere