NA24.no

Børsen faller

Sist oppdatert:
Negative trender i Europa og Asia preger børsdagen i Oslo.

Oslo Børs blir tynget av den negative trenden ved børsene i Europa og Asia. Store problemer for et boliglånsobligasjonsfond sprer frykt i kapitalmarkedene.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider er hovedindeksen er ned 1,18 prosent til 408,10 poeng.

Nordsjøoljen holder seg på rekordnivåer og noteres til 106,14 dollar fatet. StatoilHydro er ned 0,70 prosent til 156,10 kroner.

Konkursfrykt
Faren for konkurs for forvaltningsgruppen Carlyle Groups obligasjonsvirksomhet Carlyle Capital skaper fornyet usikkerhet om det kan komme nye skandaler fra finansbransjen.

Carlyle Capital er i brudd lånebetingelsene til banker og andre långivere. Først regnet selskapet med at de skulle klare å komme unna de verste problemene gjennom å forhandle frem nye lånebetingelser, men etter at marginkravene har begynt renne inn brøt forhandlingene sammen.

Nå kan långiverne snarlig ta kontroll over alle gjenværende eiendeler i fondet. Dette skyldes manglende margininnbetalinger på fondets portefølje av boliglånsbaserte verdipapirer.

Ned i Europa
På Europa-børsene er bildet verre. I Paris er CAC40 ned 2,27 prosent, i Frankfurt er DAX ned 2,33 prosent og i London er FTSE100 ned 1,82 prosent. I Stockholm og København er hovedindeksen ned henholdsvis 2,06 og 2,49 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere