NA24.no

Børsen falt under 500

Sist oppdatert:
Nedturen fortsetter etter en pen innledning på børsdagen.

Det startet bra på Oslo Børs, men etter å ha vært i pluss i litt over en time er situasjonen snudd.

NA24 - din næringslivsavis

Når handelen har vært åpen i halvannen time faller hovedindeksen 1 prosent prosent til 496,67 poeng.

Oljeprisen holder seg på meget høye nivåer. I morgentimene noteres Nordsjøolje til 133,10 dollar fatet, men StatoilHydro faller 0,34 prosent til 202,40 kroner.

Nyhetsfattig
Etter at det var stengte markeder i USA og Storbritannia er det ikke mange nye impulser for investorene i Oslo. Asia-børsene avsluttet tirsdagen med en pen oppgang. Den sammenveide regionindeksen for Asia endte opp 1,1 prosent og i Tokyo stengte Nikkei-indeksen opp 1,48 prosent ledet av pen utvikling i bil og elektronikkaksjer.

Jekker ned Yara
Meglerhuset Lehman Brothers kutter nå sin anbefaling på Yara-aksjen fra Overvekt til Likevekt, da de mener nedsiderisikoen i aksjen har økt den senere tiden. Ifølge Dow Jones Newswires, mener Lehman at de globale kronlagrene ser stadig mer balanserte ut for 2008 i tillegg til at prisene på nitrogen kjøres av det som karakteriseres som midlertidige og ikke oppholdbare forhold.

Meglerhuset opprettholder sitt kursmål på 400 kroner for gjødselkonsernet Yara. Yara er ned 2,94 prosent til 379,50 kroner.

Går på dagen
I Norske Skog har finansdirektør Andreas Enger i dag forlatt sin post etter uenighet med konsernledelsen.

Norske Skog-aksjen var opp over fire i morgentimene prosent, men dette skyldes ikke konsernnyheter. En analytiker sier til NA24 at aksjen stiger på gode etterspørsels- og tilbudstall fra papirmarkedet i Europa.

Aksjen stiger 2,86 prosent til 26,95 kroner. Enger skal imidlertid fortsette i selskapet ut året og vil ta del i restruktureringsarbeidet.

Les mer: Bråket fortsetter - direktør går på dagen

Avtale i havn
Dagens sterkeste oppgang så langt kommer fra IGE. Ifølge en oppdatering fra prospekteringsselskapet så har Angolas myndigheter nå godkjent avtalen rundt utvinningen av alluviale diamantforekomster på Luxinge-lisensen i landet.

IGE stiger 13,61 prosent til 1,67 kroner. Les mer: Godkjennelse for diamantavtale

Interessen for IT-aksjen Opera er med på å sende kursen opp 6,40 prosent til 18,30 kroner. Ifølge analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans kan Google-samarbeidet bli tettere. Allerede samarbeider de to selskapene der nettleseren Opera Mini er tilpasset Google for mobilsøk. Finansavisen skriver at Nysæther tror samarbeidet kan muligens kan føre til at Google kjøper Opera.

Riggselskapet Awilco Offshore la mandag ettermiddag frem sitt resultat for første kvartal. De leverte godt over forventningene til analytikerne og blir sendt opp 3,89 prosent til 3,89 kroner, men har vært høyere tidligere. Les mer her: Riggselskap i pluss

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere