NA24.no

Børsen finner formen

Sist oppdatert:
Oppkjøpsforsøk og positive internasjonale takter kjører Oslo Børs opp.

Oljeprisen har falt rundt 5 dollar de to siste dagene, men det er ikke nok til å ta motet fra investorene på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 1,26 prosent til 496,13 poeng fredag ettermiddag.

I forkant av viktige makrotall fra USA er det også bred børsoppgang ellers i Europa. Markedet venter på statistikk som viser utviklingen i forbruket til de amerikanske husholdningene, og det kommer i tillegg inflasjonstall som vil fortelle litt om prisutviklingen i verdens største økonomi. Tallene kommer klokken halv tre norsk tid.

I London blir FTSE 100 sendt opp 0,31 prosent, mens den tyske DAX-indeksen løftes 0,57 prosent. I Paris blir den franske CAC 40-indeksen løftet 0,51 prosent. I København blir børsen sendt opp 1,20 prosent, mens Stockholm er opp 0,48 prosent.

Oljeprisen blir omsatt for 128,27 dollar fatet ved råvarebørsen i London. StatoilHydro stiger 2,07 prosent til 197,50 kroner.

Det er fart i Awilco Offshore. Aksjen stiger 20,44 prosent til 71,90 kroner etter at de bekrefter at en tredje part er interessert i å kjøpe riggselskapet. Ifølge det kinesiske nettstedet China Knowledge skal China Oilfields Services nå ha sendt inn en søknad om godkjennelse fra myndighetene om å kjøpe Awilco Offshore. Partene har ikke kommet til enighet om et eventuelt oppkjøp og Awilco Offshore nekter tredje parten å gjennomføre en due diligence.

Les mer: Nekter frier innsyn

REC var en av de største taperne torsdag etter at meglerhuset Merrill Lynch var ute med en nye analyse på hele solsektoren i Europa. Konklusjonen i analysen var knusende og bygget på forventninger om betydelig subsidiekutt i Tyskland. Anbefalingen ble endret til salg fra nøytral i REC, med et kursmål på 100 kroner.

- Det har vært en del støy rundt rammebetingelsene for REC de siste dagene, med blant annet spekulasjoner rundt fremtidig subsidienivå i Tyskland og Spania. Lenge har det vært klare signaler om reduksjon i subsidienivået og det foregår åpenbart en politisk tautrekking i begge markeder. Vi kan imidlertid ikke se at de sannsynlige utfallsrommene endrer våre forutsetninger dramatisk. Med store deler av kapasiteten bundet opp i langsiktige kontrakter vil effekten for REC på kort sikt være begrenset. Sensitiviteten øker først når vi inkluderer den ventede produksjonen i Singapore fra 2010, skriver DnB NOR Markets.

De har et kursmål på 240 kroner i REC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere