NA24.no

Børsen gir grønt lys til BW Pacific

Rederiet godkjent for børsnotering.

Styret ved Oslo Børs har godkjent rederiet BW Pacific for børsnotering, opplyses det i en melding fredag.

Blant forutsetningene er et rederiet tilføres minst 100 millioner dollar i ny egenkapital gjennom den planlagte emisjonen.

BW Pacific kunngjorde tidligere i uken planene om notering og kapitalinnhenting. Tilbudsaksjene er ventet solgt til en pris på mellom 44 og 50 kroner per aksje, som tilsvarer en egenkapitalverdi av rederiet på mellom 6,88 milliarder kroner og 7,52 milliarder kroner.

Tilbudet består av nye aksjer og et nedsalg fra eksisterende aksjonærer. Gjennom emisjonen av opptil 48,69 millioner nye aksjer vil BW Pacific hente 2,14 milliarder kroner. I tillegg tilbys 9,74 millioner eksisterende aksjer fra aksjonærene BW Group Limited og PAG Tankers Limited.

BW Pacific har en betydelig flåte av produkttankskip og er tilknyttet shippingkonsernet BW Group, som som i over 80 år har vært involvert I transport av olje og gass, flytende gass infrastruktur, miljøteknologi og dypvannsproduksjon.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere