NA24.no

Børsen har aldri vært høyere

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det har vært en ny festuke på Oslo Børs.

Den sterke oppgangen på ukens siste børsdag, var med på å dra Oslo Børs i pluss for hele uken. Hovedindeksen steg 0,61 prosent i løpet av uken, etter at indeksen steg 1,25 prosent fredag til 470,32. Dermed har børsen aldri vært på høyere nivåer, og festen for aksjeinvestorene fortsetter.

NA24 - din næringslivsavis

Det var sterke aksjer innen Norges superbransjer som dro opp. Statoil og Hydro steg henholdsvis 2,19 prosent til 163,25 kroner og 1,14 prosent til 199,75 kroner, og det var en sterk oljepris som ga løftet. Prisen på nordsjøolje var på 59,20 dollar ved avslutningen på Oslo Børs, noe som var på nivået ved starten av dagen. Markedet ser nå ut til å tro at oljeprisen holder seg sterk fremover.

Oljekjempen Statoil ventes ifølge TDN Finans å legge frem et resultat før finansposter på 26,8 milliarder kroner når de presenterer sitt resultat for fjerde kvartal mandag. Det er en nedgang fra resultatet på 27,8 milliarder kroner i samme periode i 2005.

Statoil har tidligere sagt at de venter at produksjonen vil ligge på 1,3 millioner fat oljeekvivalenter per dag, men markedet er usikker på om de vil opprettholde dette målet mandag.

Det var også klar opptur for oljeselskapet Altinex, som steg hele 5,1 prosent fredag. Enda mer fart var det i boreselskapet Sevan. Selskapets aksjekurs var opp solide 8,7 prosent til 45 kroner. Torsdag meldte Sevan at de har inngått en ny storkontrakt for sin siste rigg, og har dermed kontrakter på alle sine rigger.

Blant de største selskapene i Oslo var det kun Yara som falt tilbake. Selskapets aksjekurs falt 0,6 prosent etter at kvartalsrapporten var litt svak på topplinjen og på driftsresultatlinjen. Bunnlinjen i fjerde kvartalsrapporten var imidlertid sterk, men investorene synes altså ikke dette var nok.

Også Tandberg TV var tilbake etter kvartalsrapporten. Her er det usikkerheten rundt budet fra Arris som råder. Prosafe, som også var ute med tall, var ned 1,4 prosent ved avslutningen.

Verst gikk det imidlertid for Tomras lillebror, som nesten toppet taperlisten fredag. Svake tall sendte aksjen ned 6,4 prosent på svake volumer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere