NA24.no

Børsen henter seg inn

Sist oppdatert:
Børsfallet skrumper ved lunsjtider.

Oslo Børs henter seg mesterlig inn etter en langt svakere start. Selskapene sender ut resultatvarsler tett som hagl, og flesteparten er negativ og antyder svakere resultater.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider har hovedindeksen flatet ut og stiger så smått 0,05 prosent til 503,56 poeng.

Følg børsen her

Høy oljepris
Oljeprisen holder seg godt over 83 dollar fatet. Tyrkia truer fortsatt med å invadere i Nord-Irak på jakt etter kurdiske opprørere. Samtidig venter oljemarkedet på den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene. Denne vil fortelle litt om hvor godt rustet markedet er til å møte vinteretterspørselen.

Tirsdag steg nordsjøkontraktene til ny toppnotering på 84,49 dollar fatet. Det var riktignok novemberkontraktene og handelen i disse kontraktene ble avsluttet tirsdag. Nå følger markedet desemberkontraktene som faller 0,32 prosent til 83,28 dollar fatet.

StatoilHydro ned
StatoilHydro faller 0,94 prosent til 183,75 kroner. Meglerhusene Arctic Securities, Neonet Securities og Lehman Brothers International dominerer selgersiden.

Blant de som skuffer er solenergiselskapet REC. De sliter med strømstans ved to produksjonsanlegg i USA og det har fått negativ innvirkning på driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) til de to virksomhetsområdene. REC Silicon ventes å være negativ påvirket med over 30 millioner kroner, mens REC Wafer har fått en smell på over 40 millioner kroner. I tillegg nedjusterer REC Silicon produksjonsestimatene fra 6.000 til 5.700 tonn.

Straffet av markedet
Markedet svarte umiddelbart med å sende aksjekursen ned nærmere 7 prosent, men ved lunsjtider har REC hentet inn noe av fallet. Aksje faller 2,56 prosent til 238,25 kroner.

Også Marine Harvest Group fikk juling onsdag etter at selskapet var ute og guidet ned på forventet slaktevolum. Dette sammen med nye fall i lakseprisen medførte at aksjen var ned 6,5 prosent til lunsj.

Men REC og Marine Harvest var ikke alene onsdag om å være ute med resultatvarsler. Selskapene Scan Group, Fred. Olsen production og Otrum var alle ute og meldte om problemer, og ble sendt ned på børsen.

Tomra var derimot en av dagens vinnere etter fremleggelsen av tallene for tredje kvartal tirsdag etter børs. Ved lunsjtider var aksjen opp 7,3 prosent.

Onsdagens vinner
Vinneren onsdag var imidlertid Synnøve Finden med en oppgang på over 23 prosent. Bakgrunnen er meldingen fra selskapet Scandza As som planlegger å legge inn et bud på meierikonsernet tilsvarende 25 kroner per aksje.

Teknologiselskapet VMetro var også høyt på vinnerlisten ved lunsjtider onsdag etter å ha lagt frem en relativt sterk rapport for tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere