NA24.no

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Børsen holder formen

Sist oppdatert:
Rister av seg skuffelsene og stiger med oljeprisen.

Oljeprisen har sneket seg over 70 dollar per fat og er med på å dra det norske aksjemarkedet oppover. Det kommer samtidig med en positiv start på børsene i Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen i Oslo blir løftet 1,04 prosent til 294,95 poeng.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 70,66 dollar per fat. Mandag falt prisen til under 70 dollar per fat på bekymringer rundt utviklingen i verdensøkonomien.

Blandet ute
De amerikanske børsene endte alle solid i minus mandag etter at det spredte seg bekymringer om den siste tidens oppgang i aksjemarkedet har kommet for raskt og vært for bratt. Ferske tall viser at forbrukerne i verdens største økonomi er blitt noe mer avventende til utviklingen, og er ikke lenger like positive til utsiktene. Det ga et bredt internasjonalt børsfall.

Stigende råvarepriser etter et markant fall etter helgen bidro til å sende de asiatiske børsene noe opp på tampen av handledagen tirsdag. Europa viser samme utvikling, og tar igjen noe av det tapte fra ukens første dag.

Les mer: Nervøst på Asia-børser

Venter på makrotall
På makrofronten er det først og fremst den tyske Zew-indeksen som får oppmerksomhet. Denne indeksen måler hvordan finansanalytikere ser på fremtiden. Dette er en indikator som følges av investorene, og tallene ble en gledelig overraskelse.

Les mer: Tysk tillit i fremgang

Senere i ettermiddag kommer boligtall som viser hvordan byggingen av nye boliger utvikler seg i USA. I tillegg kommer produsentprisindeksen som vil gi en indikasjon på prisdannelsen i verdens største økonomi.

StatoilHydro stiger 0,71 prosent til 130 kroner, mens Norsk Hydro løftes 2,44 prosent til 35,65 kroner. Riggselskapet Seadrill stiger 2,79 prosent til 98,99 kroner.

Rapporterer
Det er også flere av selskapene som har presentert sitt resultat etter andre kvartal.

Det norske oljeselskap har lagt frem et underskudd etter at letekostnadene har økt betraktelig. Kostnadene øker i takt med aktiviteten og selskapet ser positivt på mulighetene for gode resultater. Aksjemarkedet svarer med å sende aksjen opp 0,94 prosent til 53,75 kroner.

Les mer: Det norske leter mer

Fullt så bra går det ikke med Navamedic som faller 7,35 prosent til 8,70 kroner. De har økt inntektene, men klarer ikke vise like bra bedring i resultatet. Engangskostnader sørget for at underskuddet vokste i perioden.

Les mer: Navamedic taper penger

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere