NA24.no

Børsen holder koken

Sist oppdatert:
Oslo Børs har brettet opp ermene og stiger fra start.

Til tross for at oljeprisen har falt tilbake og det har en vært en variabel utvikling på børsene i verden det siste døgnet så har Oslo Børs åpnet positivt.

NA24 - din næringslivsavis

Etter 30 minutter er hovedindeksen opp 0,77 prosent til 497,50 poeng.

Augustkontrakten for nordsjøolje noteres i morgentimene til 134,55 dollar fatet.

StatoilHydro stiger
StatoilHydro stiger 0,40 prosent til 200,50 kroner. Ifølge TDN FInans har Olje- og energidepartementets økt eierandelen i StatoilHydro med ytterligere 518.000 aksjer.

Dette er en av flere storhandler som er foretatt etter at Stortinget bestemte at at staten skal øke andelen i oljegiganten til 67 prosent. Det tilsvarer et aksjekjøp for cirka 20 milliarder kroner.

Også for flere andre tungvektere har dagen startet begynt positivt. Gjødelselskapet Yara stiger 0,89 prosent til til 453 kroner, Rec stiger 2,92 prosent til 140,50 kroner.

Dumpingsalg
Finanskonsernet Acta må også i dag finne seg i å klatre høyt på taperlisten.

Tirsdag morgen kommer det frem at Fred Ingebrigtsen, som er siktet for innsidehandel i Acta, har fått solgt unna aksjene sine. Han har dumpet dem til en sterkt rabattert pris. Fasiten lyder 8,5 kroner aksjen, 13 prosent under mandagens allerede nedtrykte sluttkurs. Ingebrigtsen har solgt unna alle sine 49.268.547 aksjer, som til sammen utgjør en eierandel på 19,6 prosent i Acta, gjennom det heleide selskapet Spring Holding.

Acta faller 10,64 prosent til 8,70 kroner.

Det er meglerhusene SEB Enskilda og Arctic Securities som står for salget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere