NA24.no

Børsen holder rekordfart

(scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo Børs knaller til med ny børsrekord. Oljeprisen er drivkraften.

Oslo Børs har igjen funnet tilbake til storformen. Hovedindeksen startet dagen med å sette ny toppnotering. Aldri tidligere har børsen vært høyere enn mandag morgen. Ved lunsjtider holder børsoppgangen seg og er opp 0,66 prosent til 475,02 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Den nye toppnoteringen lyder på 475,43 poeng og ligger med det over to prosentpoeng over den tidligere rekorden fra 14. februar som var på 473,41 poeng. Samme dag satte aksjen en ny sluttrekord på 472,75 poeng.

- Denne uken her fortsetter med gode tall og god oljepris. I det helt korte bildet er det positivt, sier aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities til NA24. Han advarer imidlertid på litt lengre sikt mot «sell in may and go away-effekten». Dette viser til en normalt svakere børsmarked i sommermånedene.

Oljen opp
Oljeprisen har begynt å reagere på uroen i Nigeria. I forbindelse med det pågående presidentvalget har opprørerne og politiske motstandere skapt problemer. Dette er med på å øke bekymringene for nye forsyningsavbrudd fra det oljerike landet. Nigeria er den tredje største oljeeksportøren til USA.

I forbindelse med presidentvalget hagler beskyldningene om valgfusk og det har vært flere sammenstøt mellom de ulike grupperingene. Prisen på et fat nordsjøolje med levering i juni er 67,20 dollar ved råvarebørsen i London.

Smittsomt
Oppgangen smitter rett over på oljetungvekterne. Fusjonskompisene Statoil og Norsk Hydro klatrer henholdsvis 1,66 prosent til 168,75 kroner og 1,59 prosent til 207,75 kroner. Nye spekulasjoner om at Hydro skal være nær ved å selge sin polymer-divisjon for et milliard beløp har igjen oppstått. Dette er ikke blitt bekreftet fra giganten.

Aksjonærene i DNO må se at aksjekursen faller 2,01 prosent til 12,16 kroner. Fredag var langt mer futt i aksjen. Rykter om at Statoil kan komme til å kjøpe hele eller deler selskapet fikk fart i sakene. Mandag virker troen på et oppkjøp å ha blitt mindre blant spekulantene.

Troner øverst
Otrum sendte ut et positivt resultatvarsel der de opplyser at de opplevde høy aktivitet i første kvartal. Selskapet har satt ny omsetningsrekord på 130 millioner kroner og har i løpet av perioden installert hotell-tv-løsninger i 11.000 nye rom. Dette får aksjemarkedet til å sende kursen opp 8,28 prosent til 15,70 kroner.

Det er også god fart i IT-selskapet PSI. Aksjen klatrer 8 prosent til 40,50 kroner. Meglerhusene DnB NOR Markets og Nordnet er de største nettoselgerne med 41 prosent og 25 prosent.

Golar LNG klatrer 7,78 prosent til 93,50 kroner. Den brasilianske oljegiganten Petrobras har gitt John Fredriksens rederi to viktige kontrakter. Avtalen strekker seg over 10 år og omfatter to skip som skal fungere som flytende terminaler for lagring og regassifisering av flytende natur gass. Samlet kontraktsverdi er på hele 860 millioner dollar, godt over 5 milliarder kroner.

Fiskeselskapet Marine Farms stiger 6,43 prosent til 26,50 kroner. Skagen Fondene har solgt alle aksjene til den nye greske storaksjonæren Nireus. I forrige uke ble det kjent at en kjøper fisket etter aksjer i Marine Farms.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere