NA24.no

Børsen i form

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs sender hovedindeksen opp mandag formiddag.

Hovedindeksen stiger 1,29 prosent til 404,66 poeng ved 11-tiden mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Positiv oppdatering
Oljeserviceselskapet Sevan Marine kom før børsen åpnet med en oppdatering til markedet. I børsmeldingen opplyste selskapet, som drifter sylinderformede FPSO-enheter, at de har ordnet opp i problemene med ballastrørene ved FPSOen Sevan Hummingbird.

Videre sier selskapet at de ikke forventer noen kostnadseffekt ifølge med problemene med Sevan Hummingbird og tror på første olje fra FPSO-enheten i løpet av tredje kvartal. Arbeidet med Sevan Voyageur foregår som planlagt og Sevan forventer her første olje i fjerde kvartal.

Aksjen stiger 7,91 prosent til 52,50 kroner.

PGS opp etter innsidekjøp
Fredag benyttet Jens Ulltveit-Moe sjansen til å kjøpe aksjer i PGS. Gjennom to av sine selskaper kjøpte Ulltveit-Moe aksjer i selskapet som han sitter som styreleder i.

LES MER: Ulltveit-Moe hamstrer

Aksjen er foreløpig dagens vinner med en oppgang på 3,90 prosent til 113,50 kroner.

Flytaper
På toppen av taperlisten finner vi i dag flyselskapet Norwegian. Aksjen faller mye på grunn av at konkurrenten Ryanair har lagt frem dårlige resultater for andre kvartal. Lavpriskonkurrenten la frem et nettoresultatet ekskludert nedskrivninger på 21 millioner euro. Det er en nedgang fra 138,9 millioner euro i samme periode året før og langt svakere enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge Bloomberg News ventet tallknuserne at Ryanair ville legge fram et resultat på 50,9 millioner euro.

LES MER:Kostbare billigbilletter

Norwegian-aksjen faller 5,88 prosent til 48 kroner, dog i lavt volum.

Rødt i Europa
Det er for det meste rødt blant de europeiske indeksene mandag formiddag. Russland og Spania er de eneste landene som følger Oslo Børs opp.

Et fat nordsjøolje omsettes for 125,71 dollar på råvarebørsen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere