NA24.no

Børsen i rødt

Sist oppdatert:
Langt mellom lyspunktene på negativ børs.

Etter å ha steget to dager på rad får investorene på Oslo Børs en pause i oppgangen fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag steg de amerikanske børsene kraftig, mens børsene i Asis fikk en blandet sesjon.

Etter en begivenhetsrik formiddag sendes hovedindeksen på Oslo Børs ned 2,05 prosent til 232,94 poeng.

Lavere oljepris
I oljemarkedet er det en nedgang for kontraktene på nordsjøolje med levering i mai. Oljeprisen faller 2,06 prosent til 52,36 dollar per fat. StatoilHydro sendes ned 2,76 prosent til 123,50 kroner.

Utbyttekutt og sjefsavgang
Fredag morgen meldes det at konsernsjef Kjell Aamot trekker seg fra mediekonsernet Schibsted. Avgangen skjer senest 1. mars 2010, opplyses det, og styret i konsernet har nå startet prosessen med å finne Aamots etterfølger.

Det var Aamot selv som tok initiativet overfor Schibsted ASAs styreleder, Ole Jacob Sunde, for å drøfte sin avgang som konsernsjef i Schibsted-konsernet.

LES MER: Kjell Aamot går av

- Dette er en prosess som startet i januar og det ble endelig vedtatt på et styremøte torsdag kveld, sier konserndirektør Jan Erik Knarbakk til NA24 Propaganda.

Med denne nyheten kommer også meldingen om selskapet kutter utbyttet.

- Styret har vedtatt å anbefale for generalforsamlingen 15. mai 2009 ikke å betale utbytte for 2008. Hensynet til konsernets kapitalstruktur i en situasjon med svak utvikling i annonsemarkedene så langt i 2009 og usikkerhet rundt den makroøkonomiske utviklingen i Schibsteds markeder er bakgrunnen for beslutningen, skriver Schibsted.

LES MER: Kutter utbyttet

Aksjen stiger 2,52 prosent til 42,75 kroner.

Gassrederi stiger kraftig
Dagens kraftigste oppgang kommer for gassrederiet BW Gas. Det skjer etter at hovedaksjonær World Nordic har kjøpt seg videre opp og varsler at det vil by på de resterende aksjer i selskapet.

Fredag morgen meldes det at World Nordic SE har kjøpt 18,27 millioner aksjer til kurs 21 kroner, og vil by på de resterende aksjene i selskapet. World Nordic er tilhørende HongKong-reder Helmut Sohmens BW Group.

BW Gas er den ledende aktøren i markedet for VLGC’er, som er skip med en typisk kapasitet på 82.000 kubikkmeter LPG.

Aksjen stiger 12,78 prosent til 20,20 kroner.

Telenor må jekke ned resultat
Telenor melder at selskapet må nedjustere resultatet for 2008.

Resultatet for i fjor er redusert med til sammen 242 millioner kroner til 14,8 milliarder kroner. Endringen relaterer seg til justeringer i regnskapet til Kyivstar etter at kvartalsrapporten for fjerde kvartal ble offentliggjort, og knytter seg til den ureviderte perioden fra 2006 til 2008.

LES MER:Svakere resultat fra Telenor

Revisjonsselskapet Ernst & Young er engasjert for å revidere Kyivstars lokale årsregnskaper for 2006, 2007 og 2008 og som følge av dette kan behov for ytterligere justeringer bli identifisert for fremtidige perioder, melder Telenor.

Forøvrig har meglerhuset Societe Generale hevet sin anbefaling på Telenor-aksjen.

Meglerhuset har tro på den politiske aktiviteten rundt disputten mellom telekonsernet og Alfagruppen. Denne uken avla utenriksminister Jonas Gahr Støre sin russiske kollege en aldri så liten visitt. Da ble den delikate problemstillingen tatt opp.

LES MER: Tror Støre er bra for Telenor

Aksjen faller 0,39 prosent til 38,25 kroner.

Finanskonsernet Acta stiger 12,50 prosent til 1,71 kroner uten at det har kommet nyheter fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere