NA24.no

Børsen jager nye rekorder

Sist oppdatert:
Oslo Børs har igjen startet ferden mot 400 poeng. Knallsterke oljeaksjer er drivkraften i oppturen. Følg utviklingen.

Oljeselskapene leder an i oppgangen på Oslo Børs denne dagen. Hovedindeksen stiger 0,72 prosent til 383,07 poeng og har allerede flørtet med toppnoteringen på 383,43 poeng.

Norske Hydro og DNO stiger henholdsvis 2,14 prosent til 884 kroner og 4,44 prosent til 49,40 kroner. Hydro har vært sterk de siste dagene og fortsetter oppgangen i dag. Den nye toppnoteringen i aksjene lyder på 885 kroner.

Statoil henger litt etter, men er opp 0,57 prosent til 175,50 kroner.

DNO-suksess
DNO melder om suksess i den første brønnboringen i DNOs PSA-avtale i det kurdiske området i Irak. Dette er gode nyheter for de som sitter som aksjonærer i det norske oljeselskapet.

DNO vil nå evaluere boreresultatene for å igangsette programmet for brønnen. Selskapet har videre beste at flere brønntester vil bli gjennomført. Testresultatene er viktig for å evaluere resultatene og det kommersielle potensialet i Tawke-prospektet, skriver DNO i meldingen.

Oljeprisen steg kraftig etter at de amerikanske råoljelagrene viste en overraskende utvikling. Oljelagrene falt tilbake for første gang på sek s uker og dette gjorde at markedet sendte oljeprisen opp. Det er verdt å merke seg at prisen på bensin med levering i april falt hele 6 prosent i den amerikanske handelen.

Vinnerlisten toppes av Goodtech som stiger 14 prosent på meldingen om at de skal levere utstyr til et vannbehandlings- anlegg. Goodtech skal levere utstyr som produserer avsaltet vann til damp-produksjon.

Opera Software følger etter på vinnerlisten etter en oppgang på 5,45 prosent. NA24.no har i dag en artikkel ute der det spekuleres i om at programvareselskapet kan være i ferd med å inngå en storavtale med mobilselskapet Orange.

- Vi jobber alt vi kan for å selge Opera Mini til operatørene. Men at en avtale er nært forestående kan jeg ikke kommentere, sier Jebsen til NA24.no.

Plastprodusenten Polimoon er opp 4,31 prosent på lav omsetning.

- Polimoon melder i dag et nytt oppkjøp i Danmark. Arbeidet med å koordinere den nye virksomheten i P-Industrier med virksomheten ved Glostrup er allerede i gang. Oppkjøpet er en videreføring av selskapets buy & build-strategi. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Polimoon med et kursmål på 25 kroner pr. aksje, skriver meglerhuset DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Tandberg, Funcom og Nordic Semiconductor rager høyest på taperlisten med en nedgang på mellom 2,25 og 2,5 prosent.

Børsene rundt om i Europa starter også dagen bra, men klarer ikke utfordre den oljetunge børsen i Oslo.

Ventet oppgang
Prisen på råolje steg kraftig etter at de amerikanske råoljelagrene viste en overraskende utvikling. Oljelagrene falt tilbake for første gang på sek s uker og dette gjorde at markedet sendte oljeprisen opp. Det er verdt å merke seg at prisen på bensin med levering i april falt hele 6 prosent i den amerikanske handelen.

Torsdag fortsetter oljeprisen å stige på nyheten om oljelagrene.

De norske oljeaksjene har hatt en god utvikling den siste uken.

Norad vurderer om de skal kansellere avtalen med GGS som har en estimert kontraktsverdi på 25 millioner kroner.

Goodtech har inngått en avtale som er verdt 23,5 millioner kroner. Avtalen skal gjelde leveranse av vannbehandlings-anlegg med levering i august 2007.

Aksjene i Ocean Rig ASA noteres ex splitt fra og med i dag én gammel aksje gir to nye aksjer.

DNO kan melde om sukess i den første brønnboringen i DNOs PSA-avtale i det kurdiske området i Irak. Dette er gode nyheter for de som sitter som aksjonærer i den norske oljeselskapet.

DNO vil nå evaluere boreresultatene for å igangsette programmet for brønnen. Selskapet har videre beste at flere brønntester vil bli gjennomført. Testresultatene er viktig for å evaluere resultatene og det kommersielle potensialet i Tawke-prospektet, skriver DNO i meldingen.

Biotech-selskapet DiaGenic skal presentere seg for kundene til gråmelgerhuset CAR. Dette kan gjøre at aksjen kan komme i fokus blant små aksjonærene.

Blandet i Asia
Den japanske aksjeindeksen Nikkei 225 endte så vidt ned 0,04 prosent etter et fall på 6,11 poeng til 16.489,37. Den brede Topix indeksen falt tilbake 6,26 poeng tilsvarende 0,4 prosent til 1.680,09 poeng.

Tidligere på dagen var det en annen stemning som rådet i Japan. Teknologiaksjene ledet an i oppgangen etter at de amerikanske aksjene snudde den negative trenden. Mot slutten av handledagen falt riktignok de japanske aksjene tilbake etter at pessimisme bredte seg.

Et av landets største elektrisitets verk, Kansai Electric Power, ble rammet av en brann ved et av selskapets atomdrevne el. verk.

Den Hong Kongbaserte indeksen Hang Seng gikk i motsatt retning og steg 0,56 prosent til 15.730,63 poeng.

Rekordsterkt på Wall Street
Onsdag begynte famlende på USA-børsene, men utover dagen skjøt indeksene fart, og dagen endte med solid oppgang.

Dow Jones-indeksen endte i dag på 11.317,43 poeng - det høyeste nivået siden mai 2001.

For dem av oss som liker å se på grafer, er det også verdt å merke seg at det er hårfint fra at vi nå er på det høyeste nivået siden januar 2000, bare rundt 0,2 prosent. Det er faktisk under 4 prosent igjen til Dow Jones-indeksen er på tidenes høyeste nivå.

Nasdaq-indeksen hang i dag litt etter de mer generelle indeksene. Teknologisektoren ble nok noe bremset av at Microsoft i dag meldte at det etterlengtede nye operativsystemet Vista blir utsatt. Microsoft-aksjen falt rundt 2 prosent.

Det var, som så ofte, fokus på oljeprisen i dag. Ukentlige lagertall fra USA, som den siste tiden har vist overraskende vekst i lagrene av råolje, viste denne gangen et fall i råoljelagrene. Oljeprisen steg første etter at tallene kom, men snudde så ned og endte dagen i minus. Et fat nordsjøolje for levering i mai koster nå 61,80 dollar, en nedgang på 0,6 prosent fra tirsdag kveld.

Til tross for at oljeprisen snudde ned, var det generelt moderat positive kursutslag for olje- og offshoreaksjer.

Innen farmasisektoren steg Bristol-Myers Squibb og Sanofi-Avitis med rund 10 prosent etter at selskapene oppnådde enighet i en strid med canadiske Apotex om blodfortynneren Plavix.

Transportsektoren var sterk i dag, etter sterke kvartalstall fra Federal Express. Indeksen Dow Transportation endte på tidenes høyeste nivå.

Sterke kvartalstall kom også fra finanshuset Morgan Stanley, som økte overskuddet etter skatt fra 1,40 til 1,64 milliarder dollar i det siste kvartalet. Aksjen steg drøyt 2 prosent.

General Motors annonserte i dag at det er oppnådd enighet med fagforeningen United Auto Workers og den utskilte underleverandøren Delphi, som er konkurs, om en ordning med førtidspensjonering for rundt 13.000 ansatte. GM-aksjen endte praktisk talt uendret.

Det var ingen viktige makrotall i dag, og de lange markedsrentene falt marginalt.

Dow Jones sluttet dagen med en oppgang på 0,73 prosent til 11.317,43 poeng.

Nasdaq steg 0,40 prosent til 2.303,35 poeng, mens aksjene på den mer brede S &P 500 indeksen endte opp 0,60 prosent til 1.305,04 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere