NA24.no

Børsen klatrer videre

Sist oppdatert:
Investorene sender Oslo Børs opp etter at oljeprisen igjen viser styrke. Følg utviklingen her.

Sjekk alle kursene her.

Den sterke oljeprisen sender Oslo Børs rett opp torsdag morgen. Hovedindeksen stiger 1,50 prosent til 383,34 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakter på et fat nordsjøolje med levering i august passerte 74 dollar i morgentimene torsdag, mens første kontraktene på referanseoljen WTI ble omsatt godt over 75 dollar onsdag kveld i den amerikanske handelen.

Nord-Korea sprer frykt
Frykt for at internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea vil gjøre den geopolitiske situasjonen mer ustabil gjør at oljemarkedet sender prisene på råoljen opp.

Statoil stiger 2,27 prosent til 180 kroner, mens Norsk Hydro følger etter med en oppgang på 2,10 prosent til 170,50 kroner. DNO handles til 12,60 kroner, noe som er en oppgang på 2,44 prosent.

Resultatsesongen ble sparket i gang denne dagen og først ut til å legge frem tall for andre kvartal var Mamut. Selskapet kan vise til en organisk vekst på hele 22 prosent. Aksjekursen stiger 2,90 prosent etter at selskapet var ferdig med å legge frem resultatet for andre kvartal.

Røkke og Borgestad
Borgestad har inngått et samarbeid med Aker Kværner om å danne et nytt driftselskap for flytende produksjonsskip. Markedet svarer med å sende kursen opp 6,06 prosent.

Børsnykomlingene i Trolltech stiger 5,71 prosent til 18,50 kroner. Aksjen fikk sin debut på Oslo Børs i går og steg til da 17,50 kroner. Emisjonskursen i forbindelse med noteringen ble på 16 kroner.

Det er det lille oljeselskapet CanArgo som er dagens vinner like etter at børsen åpnet. Aksjekursen stiger 5,44 prosent til 4,65 poeng, men det er kun omsatt aksjer for 13.800 kroner i ordinær handel.

Nest best i dag
Prosafe følger etter med en oppgang på 4,03 prosent. Det er de utenlandske meglerhusene som dominerer kjøpersiden. UBS Waburg, Fischer Partners Fondskommision og Deutsche Bank står bak henholdsvis 62,7 prosent, 19,7 prosent og 11,1 prosent av nettokjøpene.

Det er grunnfondsbeviset Sparebanken Møre som topper taperlisten og faller 3,85 prosent. Det kanadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources faller 3,33 prosent, mens DiaGenic er ned 3,23 prosent. Omsetningen i de tre aksjene er ikke all verden og nedgangen må kunne relateres til det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere