NA24.no

Børsen klemmer til

Sist oppdatert:
Solid åpning i det norske aksjemarkedet.

Oslo Børs åpner i positivt terreng og hovedindeksen stiger 1,78 prosent til 288,08 poeng.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Oljeprisen har tatt seg kraftig opp og ligger på det høyeste nivået på mer enn et halvt år. Overraskende positiv utvikling for forbrukertilliten ga en skikkelig rekyl i både oljemarkedet og aksjemarkedet. Drevet frem av et solid rally i New York har prisen på råolje klatret opp til årets høyeste nivå. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje sendt opp rundt 2 prosent til 61,39 dollar per fat.

Les mer: Knallsterk oljepris

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oslo Børs har problemer med å sende ut prisinformasjon på aksjer. Problemene er knyttet til Saxess-systemet, og Oslo Børs jobber med å løse utfordringene. Handelssystemet skal fungerer som normalt, og det er fullt mulig å kjøpe og selge aksjer, men kursinformasjonen når ikke ut.

I løpet av tirsdag kveld og onsdag morgen har det vært full fres på børsene i USA og Asia. En undersøkelse gjennomført av Conference Board viser at forbrukertilliten er på full vei oppover igjen, og det er særlig forventningene til den økonomiske utviklingen som er positiv. Det skaper håp om at den økonomiske nedturen er i ferd med å bunne ut og at det en bedring i økonomien kan komme kjappere enn tidligere antatt.

Les mer: Forbrukeroptimisme ga børsjubel og Asia-børser til ny topp

John Fredriksens riggselskap Seadrill leverte tirsdag ettermiddag sitt resultat for første kvartal. Selskapet viser en solid vekst på både topp og bunnlinje, og selskapet er optimistisk med tanke på fremtiden. Aksjemarkedet svarer med å sende kursen opp 7,82 prosent til 89,90 kroner.

Les mer: Sterkt fra Fredriksen

StatoilHydro blir løftet 1,72 prosent til 130,40 kroner etter oppgangen i oljeprisen. Flere av de øvrige tungvekterne blir også gjenstand for oppgang. Yara stiger 1,56 prosent til 212,25 kroner, mens REC stiger 1,80 prosent til 68 kroner. Norsk Hydro klatrer 1,66 prosent til 33,65 kroner.

Storaksjonær Herkules Capital har solgt 25,3 millioner aksjer i Pronova Biopharma. Herkules som er kontrollert av tobakksarving Johan H. Andresen Jr. eier etter dette nedsalget 50,1 prosent av alle aksjene i legemiddelselskapet. Kursen havnet på 18,50 kroner per aksje, og det innbærer en rabatt sammenlignet med 19,20 kroner som var sluttkursen tirsdag.

Aksjekursen i Pronova faller 2,60 prosent til 18,70 kroner.

Les mer: Andresen cashet inn halv mrd

Fred. Olsen Energy faller 8,34 prosent til eller 20,75 kroner til 228 kroner onsdag morgen. Selskapets aksjer noteres uten rett til utbytte fra og med i dag. Utbyttet er på 25 kroner per aksje, og justert for dette stiger kursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere