NA24.no

Børsen løfter seg videre

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oljeaksjene leder an i oppgangen etter at oljeprisen viser ny styrke.

Oslo Børs stiger 0,40 prosent til 376,40 poeng rette etter at handelen startet. Oljeprisen har fått et nytt løft og et fat nordsjøolje med levering i november koster 61 dollar ved råvarebørsen i London.

NA24 - din næringslivsavis

De store oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro reagerte ikke på at Shtokman-utbyggingen ligger an til å ryke etter at Gazprom vil ta hele prosjektet selv. De som kjenner de to norske tungvekterne mener at Shtokman-prosjektet ikke vil bety så mye for selskapene og at prosjektet ikke er innbakt i kursene.

Shtokman
Norsk Hydro stiger 0,34 prosent til 146 kroner og topper liten over de mest omsatte aksjene. Statoil er opp 0,16 prosent til 154 kroner.

- Det som ser ut til å være en avgjørelse fra Gazprom om å fortsette utviklingen av Shtokman-feltet på egen hånd innebærer at Statoil og Norsk Hydro i denne omgang kan være ute av prosjektet. Forhandlingene har imidlertid allerede vært langdryge og vi kan ikke utelukke nye runder om deltagelse eller involvering på et senere tidspunkt, skriver DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

Meglerhuset mener at det gjenstår en rekke uavklarte viktige spørsmål som kunne avklare om en deltagelse vil være riktig for selskapene. Blant annet skatteproblematikken blir trukket frem som en viktig faktor hvis investeringen som deltagelsen vil være riktig.

Det noe mindre oljeselskapet DNO klatrer 2,88 prosent til 9,30 kroner, mens Altinex stiger 0,99 prosent til 1,02 kroner.

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner er en av kandidatene til å få oppdraget med å konstruere og bygge installasjonene i forbindelse med Shtokman-utbyggingen og markedet har sendt aksjekursen opp 2,62 prosent til 588 kroner.

Vinnerne
PSI-Group stiger til toppen av vinnerlisten med en oppgang på 6,36 prosent til 11,70 kroner. Det er meglerhusene Enskilda og Fischer Partners Fondskommision er de største nettokjøperne i aksjen.

Inmeta følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 5 prosent til 3,99 kroner, mens GGS også blir løftet 4,66 prosent til 3,37 kroner.

TV-grafikk-selskapet Vizrt melder at selskapets grafikksystemer vil bli brukt i verdenscupen i langrenn og alpint. Aksjekursen stiger 3,35 prosent til 84,75 kroner.

TeleComputing topper taperlisten med en nedgang på 2,56 prosent til 19 kroner, mens Hafslund A-aksjen faller 2,17 prosent til 112,50 kroner. Tandberg Storage faller 2 prosent til 3,92 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere