NA24.no

Børsen mot 400

Sist oppdatert:
Den sterke oljeprisen sender Oslo Børs kraftig opp mandag formiddag.

Sjekk kursene akkurat nå

Forrige ukes oppløftende avslutning fortsetter ved lunsjtider. Hovedindeksen er opp 2,45 prosent til 391,99 poeng. Oljeprisen holder seg stabilt på like i overkant av 71 dollar, mens dollaren omsettes til 6,13 kroner.

Norsk Hydro er den mest omsatte aksjen, og stiger 3,49 prosent til 178 kroner. Statoil følger etter med en oppgang på 2,78 prosent til 185 kroner. Neonet Securities står bak hele 75 prosent av nettokjøpene i Statoil, mens Nordea og Enskilda dominerer kjøpersiden i Hydro.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Blant de noe mindre oljeselskapene stiger DNO 2,79 prosent til 55,25 kroner, mens Altinex faller 0,62 prosent til 1,60 kroner.

- Underliggende veldig bra
Aksjemegler Arne Wessel-Berg i Glitnir Securities mener at Oslo Børs stiger på momentum fra forrige uke. I dag er det få impulser fra utlandet siden både USA og England holder stengt.

- Underliggende veldig bra på Oslo Børs, sier Wessel-Berg til NA24 iMarkedet og sier at de er positive til oljerelatert og fiskeaksjer. Dette fordi oljeprisen og lakseprisen holder seg sterk, samt at det er gode rater innen rigg.

- Aksjer som har bra cash-flow mener vi er gode kjøp samt at det er en del som ikke har korrigert opp fra den siste tidens fall.

Megleren i Glitnir nevner spesielt Sinvest, Aker Drilling og Songa som aksjer

- Nedsiden er ikke så akutt nå på kort sikt, er aksjemeglerens kommentar til den videre ferden til Oslo Børs.

Det som kan lamme videre oppgang er om frykten griper tak igjen og Wessel-Berg trekker frem viktigheten om å følge med utviklingen i USA.

Fusjonskamerater
Markedet reagerer forskjellig på de to ulike fusjonspartnerne Nera og Eltek. Aksjonærene i Nera kan glede seg over at aksjen stiger til topps på vinnerlisten med en oppgang på 22,03 prosent, mens Eltek aksjen topper taperlisten med en tilbakegang på 5,56 prosent.

Styrene i selskapene har blitt enige at de skal fusjonere de tok teknologibedriftene, og markedet tar i mot nyheten noe blandet. Grunnen til fusjonen er at størrelsen er viktig og at de sammen vi stå sterkere til å møte morgendagens konkurranse.

Rederiet Deep Sea Supply følger etter på vinnerlisten og stiger 8,85 prosent. Det er meglerhuset DnB NOR Markets som er den største nettokjøperen med rundt 53 prosent.

Høye laksepriser
Lakseselskapet Lerøy Seafood stiger 7,18 prosent til 115,75 kroner. Pareto er største nettokjøperen i Lerøy ved lunsjtider.

- Lakseprisene når stadig nye høyder, spotprisen var på fredag oppe i 45 kroner pr. kg til oppdretter. Hittil i år er volumveid snittpris i overkant av 31 kroner. Pan Fish og Cermaq reagerte siste uke positivt på det sterke laksemarkedet, mens Lerøy hittil ikke har fått samme effekt. Lerøy leverte svært gode første kvartals tall, og vi trekker frem Lerøy som det beste kjøpet i sektoren, skriver Pareto Securities i sin morgenkommentar.

De andre lakseaksjene gjør det også godt på forventninger til høyere laksepris. Pan Fish stiger 4,85 prosent, mens det statlige Cermaq er opp 3,23 prosent.

John Fredriksens tankrederi stiger 6,22 prosent på forventinger om bedre rater utover sommeren.

Block Watne Group er en annen aksje som ligger høyt på taperlisten mandag. Aksjen faller 5 prosent. DynaPel følger etter med en tilbakegang på 4,44 prosent. Det er liten omsetning i begge aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere