NA24.no

Børsen olje-amok

Sist oppdatert:
Festen og oppgangen vedvarer på Oslo Børs. Den sterke oljeprisen sender tungvekterne rett opp.

Oslo Børs holder seg sterk, men faller likevel noe tilbake fra den gode starten fredag. Ved lunsjtider er Hovedindeksen opp 3,75 prosent til 381,85 poeng.

Det er stor interesse for de oljerelaterte aksjene ettersom prisen på et fat olje ligger stabilt på rundt 71 dollar. Gode tall fra de amerikanske myndighetene angående BNP-veksten i landet beroliger markedet og tar vekk de største bekymringene rundt inflasjonen og ytterligere rentehevinger.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Oljetungvekterne med Statoil og Norsk Hydro i spissen leder an i oppgang og topper listen over de mest omsatte aksjene. Statoil er ved lunsjtider opp 4,03 prosent til 180,50 kroner, mens Norsk Hydro er opp 6,19 prosent til 171 kroner.

Investeringsbanken Morgan Stanley har i dag hevet kursmålet på Norsk Hydro til 200 kroner fra 176 kroner, skriver Stocklink og siterer nyhetsbyrået Reuters.

Det er likevel det noe mindre oljeselskapet DNO som får mest oppmerksomhet. Aksjen stiger 9,44 prosent til 54,50 kroner. Selskapet melder endelig at deres brønn Nabrajah#10 viser strøm av olje. Pumpingen viste en samlet strøm væske på 3.200 meter, hvorav 1.120 fat var olje og 2.080 borevæsker.

Altinex følger etter og stiger 9,43 prosent til 1,74 kroner.

Gresvig topper
Grevig topper listen over dagens vinnere så langt. Aksjen stiger 27,90 prosent til 55 kroner etter at storaksjonær og reder Ole Nils Sunde har lagt frem er frivillig tilbud på 55 kroner på alle aksjene i selskapene.

Olav Thon Eiendomsselskap følger etter med en oppgang på 9,85 prosent. Meglerhuset ABG Sundal Collier meglet en post på 25.000 aksjer til en verdi av 16,27 millioner kroner.

Det er også stor interesse for gruve- og gullselskapene Int. Gold Exploration og Crew Gold Corporation. Aksjene stiger henholdsvis 9,16 prosent og 8,77 prosent. Spotprisen på et unse gull går for rundt 651,20 dollar i London. I en artikkel i Finansavisen blir siste IGE-analyse fra ABG Sundal Collier trukket frem, der kursmål på 6 kroner blir gjentatt, samt at meglerhuset ser aksjen i 20 kroner hvis alt rundt diamant-prosjektet i Angola lykkes.

Solen skinner på REC
Aksjonærene i REC er i godt vær fredag. Aksjen stiger 8,04 prosent og er det fjerde mest omsatte selskapet så langt denne dagen. Meglerhuset Enskilda står bak hele 78 prosent av nettokjøpene denne dagen.

Andre tungvektere som stiger er SeaDrill, Telenor og Pan Fish. Det er også gode tider for aksjonærene i PGS, Aker og Aker Kværner.

Taperne
Berge Gerdt Larsens Petrojack er så langt dagens taper med en nedgang på 4,85 prosent. Det er knyttet noe spenning rundt selskapet salg av tre oppjekkbare rigger til storaksjonærene Sinvest og Awilco Offshore. Hovedaksjonæren Berge Gerdt Larsen har gått i mot dette salget og krever indirekte en høyere pris for riggene.

Navamedic faller 4,14, mens Hafslund A-aksjen er ned 3,81 prosent. Nedgangen i aksjene er basert på liten omsetning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere