NA24.no

Børsen peker rett opp

Sist oppdatert:
Sterke rapporter fra svensker sender Oslo Børs opp.

Oslo Børs starter seg i pluss. Torsdag fikk det norske aksjemarkedet en støkk da det kom svært dårlige boligstatistikk fra USA. Det ga også negative utslag på Wall Street, men sterke selskapsrapporter fra flere selskaper ga til slutt opptur i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Asia fulgte opp i samme dur med full fart i Japan. Igjen var det sterke selskapsrapporter som sørget for oppgang i det asiatiske markedet. At dollaren styrker seg igjen slår også positivt ut i aksjemarkedene.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,22 prosent til 454,47 poeng.

Resultatene renner inn
Resultatstormen fortsetter både i Norge og utenfor landets grenser. Her hjemme er det kun de mindre selskapene som rapporterer fredag, men i Sverige har blant annet Ericsson og Volvo presentert sine tall for første kvartal. Begge er med på å løfte børsen i Sverige opp nærmere 2,5 prosent.

Les mer: Halvering fra Ericsson

Programvaregiganten Microsoft har også lagt frem sine tall for siste kvartal hvor det leverer godt over forventningene til analytikerne. Selv om IT-kjempen forventer at resultatet for neste kvartal vil ligge noe under hva analytikerne har regnet seg frem til, kommer det med langt bedre utsikter for neste år. Aksjen falt 5 prosent i etterhandelen.

Tandberg Data i minus
Tandberg Data blir sendt ned 4,76 prosent til 1,80 kroner etter at de nærmest doblet underskuddet i første kvartal. Før skatt havnet resultatet på minus 9,85 millioner dollar en forverring fra 5,5 millioner dollar i tap fra samme kvartal året før. IT-selskapet sliter fortsatt med store tap på driften, og har ikke noen vekst å vise til på topplinjen. Nå er omstillingsprosessen er i full gang, men aksjonærene må fortsatt vente på veksten. I inneværende år ser de ingen vekst sammenlignet med fjoråret.

ABG Sundal Collier faller 13,89 prosent til 8,18 kroner. Fallet i kroner er på 1,32, mens aksjen går uten rett til utbytte på 1,70 kroner per aksje. Dermed er i fallet misvisende siden det ikke er justert for utbytte.

Oljen ned dollar opp
Oljeprisen faller noe tilbake etter at dollaren styrker seg. Ved råvarebørsen i London omsettes kontraktene på nordsjøolje med levering i juni for 113,73 dollar per fat, det er en nedgang på over et halvt prosentpoeng, mens dollaren stiger 0,67 prosent til 5,12 kroner.

Les mer: Dollaren slår tilbake

StatoilHydro holder seg helt flat på 175,50 kroner.

Storebrand blir løftet 2,88 prosent til 41 kroner etter at Morgan Stanley har hevet anbefalingen til overvekt fra likevekt. Meglerhuset er også største nettokjøper i aksjen og står bak 50 prosent av nettokjøpene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere