NA24.no

Børsen rett til værs

Sist oppdatert:
Sunnhetstegn i den amerikanske økonomien og stigende oljepris sender Oslo Børs opp.

Oslo Børs rister av seg skuffelsene fra onsdag og stiger rett til værs torsdag morgen. Hovedindeksen er opp 1,34 prosent til 486,25 poeng etter at oljeprisen passerte 75 dollar fatet natt til torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Børser over hele Europa blir nå løftet etter signaler fra den amerikanske sentralbanken. I forbindelse med at Beige Book ble lagt frem onsdag kveld falt de amerikanske børsene siden utsiktene til rentekutt forsvant.

Beige Book danner grunnlaget for den amerikanske sentralbankens rentemøte om to uker og sier noe om tilstanden til den amerikanske økonomien.

Trøstes
Uroen i forbindelse med det svake amerikanske boligmarkedet virker ifølge Bernanke & Co å være isolert til finansmarkedet. Resten av den amerikanske økonomien holder seg godt.

Det blir tatt godt i mot av aksjeinvestorene i Asia og Europa. Frykten for at verden største økonomi står foran en resesjon har vært fremtredende, men signalene fra den amerikanske sentralbanken virker som trøst for pessimistene.

Spent på oljeprisen
Flere store internasjonale meglerhus har nå hevet forventningene til oljeprisanslagene i tiden fremover. Samtidig har orkansesongen slått inn på radaren i oljemarkedet. Spekulasjoner rundt hva OPEC kan komme til å gjøre i forbindelse med sitt neste medlemsmøte virker også inn på oljeprisen. De ukentlige oljelagertallene slippes senere torsdag ettermiddag og disse kan fortelle hvordan etterspørselen etter oljerelaterte produkter har utviklet seg.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på Nordsjøolje med levering i oktober omsatt for 74,58 dollar fatet torsdag morgen.

Shtokman
Shtokman kan igjen bli aktuell for Statoil. Ifølge den russiske avisen Vedomosti er både Statoil og ConocoPhillips med i kampen om å få være med på utbyggingen av det store gassfeltet i Barentshavet. Avisen siterer kilder nær Gazprom som mener Statoil ligger godt an til å få 10 prosents andel.

Statoil løftes 1,57 prosent til 177,50 kroner. Norsk Hydro stiger 1,34 prosent til 226,25 kroner. Hydro avholder sin kapitalmarkedsdag torsdag ettermiddag. Det er ventet at selskapet vil presentere planene for hva de skal gjøre etter at olje- og gassvirksomheten blir fusjonert med Statoil.

Tørrbulkselskapet Golden Ocean klatrer 3,43 prosent til 33,15 kroner. Aksjekursen har vært en av de vinnerne de seks månedene og har mer enn todoblet seg i denne perioden. På ett år har aksjekursen steget hele 450 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere