NA24.no

Børsen satser på derivater

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Oslo Connect blir den nye markedsplassen der investorene kan skreddersy sine derivater.

Oslo Børs tar opp konkurransen om kundene som er interessert i ikke-standardiserte derivater. Ved å opprette den nye markedsplassen Oslo Connect skal børsen nå gi et nytt tilbud der kundene kan handle derivater som ikke er børsnotert på en regulert markedsplass.

NA24 - din næringslivsavis

- Oslo Børs har lenge sett på det ikke-standardiserte derivatmarkedet som et interessant marked å ta del i. Et så stort marked bør etter vår oppfatning kunne handles på en regulert markedsplass. I tillegg har finanskrisen ført til at markedsaktørene i større grad enn før er opptatt av motpartsrisiko, noe vi tilbyr gjennom Oslo Clearing, kommenterer Bente A. Landsnes i en pressemelding.

Hun er børsdirektør og konsernsjef for Oslo Børs VPS.

Den nye markedsplassen vil fungere som en MTF («Multilateral Trading Facility») og får et regelverk der det er større forutsigbarhet og åpenhet enn uregulerte markedsplasser. Kredittilsynet har allerede gitt Oslo Børs konsesjon til å etablere en MTF denne uken.

Oslo Børs opplyser at de ikke har fastsatt en dato for den nye markedsplassen, men det vil trolig skje i høst. De vil gjennom Oslo Clearing tilby handel og ta motpartsrisiko.

Med et ikke-standardisert derivatmarked kan partene i større uttrekning skreddersy kontraktene det kommer til bortfallsdato, innløsningskurs og utbyttejustering. Handelssystemene vil gjøre enklere å finne motparter og melde sin interesse dette skal bedrer prisbildet.

- Mens man i det ordinære børsmarkedet kan handle derivater basert på 15 underliggende aksjer som er notert på Oslo Børs, samt direkte i OBX-indeksen, kan man i det ikke-standardiserte markedet i prinsippet gjøre derivathandel på hvilke underliggende aksjer man ønsker, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere