NA24.no

Børsen snudde ned

Sist oppdatert:
Fallet i oljeprisen sender Oslo Børs i nedoverbakke etter en god start på dagen. Følg kursene her.

Hovedindeksen satt tidligere i dag ny toppnotering på 392,39 poeng, men faller tilbake og har entret negativt terreng. Ved lunsjtider er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,06 prosent til 389,46 poeng.

Oljeprisen svekker seg noe ved lunsjtider. Prisen på Brent med levering i mai faller rundt 1 prosent til 62,85 dollar fatet. I dag tidlig var oljeprisen tilnærmet uforandret i forhold til hvordan markedet priset oljen på fredag.

Markedet har vært preget av uroen rundt situasjonen i Nigeria. De stadige angrepene på de store internasjonale oljeselskapenes installasjoner i Niger-deltaet har ført til at spekulantene har vurdert risikoen for at produksjonen vil bli ytterligere rammet.

Nyheten om at to amerikanske og en britisk oljearbeider har blitt frigitt i Nigeria legger en demper på den økte bekymringen. Dermed virker det som om markedet sender oljeprisen noe tilbake.

Svekkelsen i oljeprisen fører til at Statoil korrigerer noe tilbake, men er fortsatt opp 0,56 prosent til 180,50 kroner. Verre går det med Norsk Hydro som faller 0,85 prosent til 873,50 kroner. DNO er ned 0,80 prosent.

Oljeserviceaksjene har en langt bedre utvikling denne dagen. SeaDrill stiger 3,63 prosent. Pareto Securities skriver i et notat til sine kunder at selskapet gjorde et svært godt inntrykk under meglerhusets olje og oljeservice konferanse i New York forrige uke.

Aker Yards har fått tildelt to kontrakter på å bygge to skip for Farstad Shipping. Kontraktene har en samlet verdi på rundt 570 millioner kroner. Aksjen stiger 2,32 prosent. Aker Kværner gjør det også sterkt med en oppgang på henholdsvis 1,37 prosent.

På toppen av vinnerlisten finner vi Technor som stiger 15,13 prosent til 17,50 kroner. Selskapet opplyser i en melding mandag at de har mottatt et frivillig tilbud på alle aksjene fra HitecVision Private Equity. Det stavanger-baserte fondet planlegger å legge frem et kontantbud på 18 kroner pr. aksje.

Det canadiske oljeselskapet Questerre stiger 12,50 prosent etter at de kom med gode nyheter i forbindelse selskapets aktiviteter i Beaver River-feltet og Vulcan-feltet. Selskapet skal ha funnet en oljesøyle ved en brønn i Vulcan-feltet og skriver i en melding at Vulcan-prosjektet har gitt langt bedre forretning enn forventet.

Byggma følger etter på listen over dagens vinnere med en oppgang på 12,50 prosent. Det er kun omsatt aksjer for 23.400 kroner dermed er oppgangen basert på lav omsetning.

Videoovervåkingsselskapet DynPel stiger 6,83 prosent.

Finanskonsernet Acta står ved lunsjtider oppført som den største taperen så langt denne dagen. Aksjen er ned 8,06 prosent, men det er verdt å merke seg at aksjen går ex. utbytte på 2 kroner.

Inmeta faller tilbake 4,35 prosent på lav omsetning. Den samme skjebnen deler Exense som er ned 3,89 prosent.

I Europa er det stort sett nedgang som gjelder blant børsene. Det er en bred tilbakegang ved de fleste børsene med indeksene i Paris og London i spissen med en nedgang på henholdsvis 0,43 prosent og 0,35 prosent. I København går aksjene i motsatt retning og stiger 0,52 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere