NA24.no

Børsen snudde opp

Det begynte svakt på USA-børsene, men utover dagen bidrog en lavere oljepris og en positiv sentralbank til bedre stemning.

HOUSTON (NA24): USA-børsene endte moderat i pluss mandag, etter en svak start. Det er grunn til å tro at omslaget har sammenheng med at oljeprisen falt markant tilbake underveis. Etter å ha vært opp, falt oljeprisen tilbake til nivåene fra fredag, som er de laveste siden sommeren 2005.

Et fat nordsjøolje for levering i februar koster mandag kveld 55,60 dollar, etter å ha vært nede i en bunn på 54,41 dollar.

Den amerikanske sentralbanken bidrog også til sinnets munterhet. Viseformann Donald Kohn ga kommentarer om at økonomien ser ut til å stå mot nedgangen i boligmarkedet og at inflasjonen ser ut til å være på retur. Det er signaler aksjemarkedet liker.

Ellers var det fokus på mulige og faktiske oppkjøp og fusjoner. Kleskjeden Gap steg 7 prosent etter medierapporter om at selskapet har hyret Goldman Sachs for å vurdere strategiske muligheter - et kodeord for salg av selskapet.

Konglomeratet General Electric kjøper offshoreteknologileverandøren Vetco Gray for 1,9 milliarder dollar.

Oljeselskapet Forest Oil kjøper konkurrenten Houston Exploration for 1,(THX : The Houston Exploration Company 1,5 milliarder dollar.

På makrofronten var det stille mandag. Både renter og valuta endret seg lite i løpet av dagen.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,21% til 12,423.49

Nasdaq +0,16% til 2,438.20

S&P 500 +0,22% til 1,412.84

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere