NA24.no

Børsen snur i REM-saken

Åge Remøy og brødrene må selge seg ned i supplyrederiet REM Offshore.

Det er klart etter at Børsstyret har behandlet klagen fra den andre hovedaksjonæren Solstad Rederi AS i et ekstraordinært styremøte fredag.

Styret ved børsen har valgt å endre administrasjonens tidligere vedtak og mener Åge Remøy med selskaper og hans to brødre Frank Robert og Stig Remøy må betraktes som en gruppe på eiersiden i Rem Offshore ASA.

Pålegges nedsalg igjen
- Åge Remøy og selskaper kontrollert av ham pålegges å selge seg ned til 39,92 prosent medregnet de aksjer som eies av de identifiserte partene i første ledd. Salget skal foretas så snart som mulig og senest innen 24. november 2008, heter det i børsstyrets beslutning.

Remøy-brødrene kan innklage vedtaket for børsklagenemnden innen to uker. Børsstyret innrømmer i beslutningen at dette er et grensetilfelle.

Solgte til brødrene
Åge Remøy har ved to anledninger blitt pålagt av børsen å selge seg ned under budpliktgrensen på 40 prosent. Etter det første vedtaket solgte han aksjer til et selskapet kontrollert av Stig Remøy, mens hans selskaper etter det andre vedtaket solgte aksjer til den andre broren Frank Robert Remøy.

- Mens børsen i sitt første vedtak i oktober la til grunn at brødrene hadde en felles interesse kun knyttet til lokalisering av selskapet, mener børsen nå at det også må sies å være en forståelse om å holde Solstad Rederi fra å kjøpe de aksjene som skal til for å få kontroll. At disse salgene ikke foretas til én, men til to brødre kan vanskelig sies å være tilfeldig, men kan nettopp tyde på at familierelasjonene er en tilknytning som fyller dette formålet, skrier børsstyret.

Solstad Rederi som er største aksjonær i REM Offshore har et klart ønske om å få kjøpt opp hele rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere