NA24.no

Børsen snur kraftig opp

Sist oppdatert:
Oslo Børs er i ferd med å finne formen.

Gårsdagen ble årets nest verste handledag på Oslo Børs.Torsdag har Oslo Børs kjempet seg opp av det sorte hullet.

NA24 - din næringslivsavis

Etter å ha beveget seg rundt nullpunktet hele formiddagen bidrar et solid løft i oljeprisen til å sende hovedindeksen opp 2,20 prosent til 223,61 poeng ved lunsjtider.

Oljeløft
Oljeprisen lå i formiddag under gårsdagens sluttnotering, men like før lunsj begynte en oppgang. Nordsjøolje handles for 46,28 dollar fatet på råvarebørsen i London. Oppgangen fra i går lyder på 1,24 dollar fatet.

Lokomotivet StatoilHydro bidrar sterkt til oppgangen og aksjen sendes opp 4,25 prosent til 117,70 kroner. Også gjødselkonsernet Yara har fått vind i seilet. Oppgangen så langt i dag er på 5,06 prosent til 145,25 kroner. De to aksjene er også dagens mest omsatte.

Bedring i Europa
De europeiske børsene åpnet svakt torsdag, men viser tegn til bedring. Investorene er fortsatt bekymret om tilstanden til banksektoren, og det bidrar til å trekke ned finansaksjer. I Tyskland faller DAX-indeksen 0,21 prosent, CAC 40 i Paris er i pluss med en oppgang på 0,22 prosent. I London er den toneangivende FTSE 100-indeksen opp 0,03 prosent.

Rentemøte og nøkkeltall
Nøkkeltall ventes også å prege børsstemningen torsdag. Foran dagens rentemøte i den europeiske sentralbanken (ESB) hersker det stor usikkerhet rundt hvor stort rentekuttet blir. Den europeiske styringsrenten ligger nå på 2,5 prosent, etter at ESB kuttet renten med 0,75 prosentpoeng i desember, og mange venter at denne kuttes ytterligere i dag.

- Så vidt vi kan bedømme priser markedet inn 0,50 prosentpoeng med en viss sannsynlighet for 0,75 prosentpoeng, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport torsdag.

I ettermiddag norsk tid ventes også de ukentlige tallene for førstegangssøkende om nye dagpenger i USA. Den svake utviklingen ventes å fortsette. Konsensus venter 505.000 nye søkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere