NA24.no

Børsen snur ned

Sist oppdatert:
Faller til tross for at oljeprisen holder stand.

Oljeprisen er ikke nok til å holde aksjene på Oslo Børs i pluss. Etter en god start faller nå børsen sammen med nedadgående europeiske børser.

Drøyt fire timer før handelen er over blir hovedindeksen sendt ned 1,25 prosent til 276,89 poeng.

Oljen siger oppover
Et overraskende fall i oljelagrene i forrige uke er med på trekke opp oljeprisen til det høyeste nivået på seks måneder. Råoljelagrene falt ifølge en rapport fra American Petroleum Institute tirsdag kveld med over 3 millioner fat. Dette er en indikasjon på hvordan oljelagersituasjonen har utviklet seg i USA. Senere onsdag ettermiddag kommer de offisielle oljelagertallene.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juni sendt 0,50 prosent til 58,23 dollar per fat, men har vært over 59 dollar per fat.

Les: Oljeprisen stiger igjen

StatoilHydro er opp 0,64 prosent til 140,50 kroner, mens Yara faller 0,52 prosent til 192,25 kroner. Norsk Hydro sendes ned 2,91 prosent til 31,60 kroner.

DnB Nor faller 5,36 prosent til 45,05 kroner, og følger med sektoren ned.

Resultatsesongen fortsetter med full styrke. Blant de større selskapene har DNO lagt frem sine tall etter første kvartal. Det er ikke lagt mye vekt på selve tallene, siden DNO nå kommer stadig nærmere eksport fra Nord-Irak. I første kvartal ble en reversering av nedskrivninger av eierposten i Det norske oljeselskap det som sørget for et overskudd.

DNO-aksjen faller 2,26 prosent til 8,21kroner.

Les mer: Det norske reddet DNO-resultatet

Nedtur for Songa
Riggselskapet Songa Offshore faller 9,15 prosent til 13,45 kroner. Songa fikk et resultat før skatt på 36,5 millioner dollar, noe som er en oppgang fra 8,5 millioner kroner i første kvartal 2008. Nå skal de senke gjeldsgraden og det reduserer utsiktene for utbytte. I tillegg var det lite nytt rundt mulige kontrakter til selskapets tre rigger.

Les mer: Songa vil senke gjelden

Transeuro Energy stiger 20 prosent til 0,30 kroner. Selskapet opplyser at de endelig har fått midler til å betale revisor og at PricewaterhouseCoopers nå har startet på revisjonsarbeidet av årsresultatet for 2008. Fortsatt vil Transeuro jobbe viderer for å oppfylle kravene til notering ved den canadiske børsen TSX Venture og Oslo Axess. Det er ventet at revisjonsarbeidet vil ta tre til fire uker.

Blandet i Europa
I Europa faller børsene markant. Den tyske DAX-indeksen ligger 1,75 prosent lavere enn sluttnivået fra i går, mens britiske FTSE 100 i London faller 1 prosent. I Frankrike faller CAC 40 1,1 prosent.

Ved de øvrige nordiske børsene blir Stockholm sendt ned 1,7 prosent, mens børsene i København og Helsingfors faller henholdsvis 0,9 og 2,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere