NA24.no

Børsen snur opp

Sist oppdatert:
Oslo Børs henter seg inn etter en svak åpning. Følg utviklingen her.

Lavere oljepris og svake børser både i USA og Asia bidrar til at Oslo Børs åpner svakt torsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Brøs startet dagen i rødt, men har siden klatret oppover. Etter drøyt halvannen time er hovedindeksen opp 0,20 prosent til 487,79 poeng.

Oljeprisen startet torsdag morgen med å falle godt under 77 dollar fatet, men har siden klatret over denne grensen. Onsdagens oljelagerrapport fra de amerikanske myndighetene viste en overraskende vekst inne råoljelagrene, mens destillatlagrene var lavere enn hva tilfellet var uken i forveien.

StatoilHydro løftes 1,29 prosent til 176,50 kroner og ligger dermed an til å gå i pluss for første gang siden gigantfusjonen ble gjennomført mandag. Igjen har de utenlandske meglerhuset åpnet øynene opp for norske oljegigant. UBS er den ivrigste aksjeplukkeren, men får følge av en rekke andre av de største internasjonale meglerhusene på kjøpersiden.

Fullt så bra går det ikke med Norsk Hydro som faller 0,40 prosent til 75,50 kroner. Aksjen reagerer dermed ikke på en ny analyse fra J.P Morgan som har oppgradert Hydro til overvekt fra en nøytral anbefaling. Kursmålet er satt til 90,54 kroner per aksje.

Storebrand stiger 2,06 prosent til 89,30 kroner etter at særlig Glitnir svenske avdeling er ivrige kjøpere. Meglerhuset står bak 49,6 prosent av nettokjøpene i Storebrand.

Øverst på vinnerlisten troner Medicult med en oppgang på 12,73 prosent til 24,80 kroner, dog på heller labert volum. Samme tendens viser Frigstad Discoverer Invest som er opp 6,06 prosent til 35 kroner.

AKVA er opp 5,56 prosent til 38 kroner.

Følg børsen her

Klikk og se hvorfor børskommentator Magnus Klever i NA24 tror det kan bli dyrere å låne penger.

192548

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere