NA24.no

Børsen snur opp

Sist oppdatert:
Oslo Børs har snudd nedgang til oppgang. Følg utviklingen her.

Hovedindeksen har snudd og pilene peker igjen oppover på Oslo Børs. Ved lunsjtider stiger 0,19 prosent til 384,42 poeng. Omsetningen er fortsatt laber like før helgen slår inn.

Følg utviklingen her.

Det blir to minutters stillhet på Oslo Børs i dag fra kl 13.00 i respekt av de som ble rammet av terrorangrepene i London for et år siden.

NA24 – din næringslivsavis

Oljegigantene snur
Det er de store oljegigantene Norsk Hydro og Statoil som sitter i førersetet i snuoperasjonen. Tungvekterne tynget like etter åpningen Oslo Børs, men har snudd opp og er stiger ved lunsjtider rundt 0,88 prosent til 172,50 kroner og 0,83 prosent til 182,50 kroner.

Den russiske gassgiganten Gazprom la frem tall for 2005, og kan vise til en resultatvekst på hele 49 prosent, 311.1 milliarder rubler, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Analytikerne hadde ventet at Gazprom skulle legge frem et resultat på 346,7 milliarder rubler.

Inntektene økte med 42 prosent til nesten 1.383 milliarder rubler, mens analytikerne hadde ventet en omsetning på 1.370 milliarder rubler.

De to mindre oljeselskapene DNO og Altinex henger fortsatt etter og henholdsvis faller 0,80 prosent til 12,40 kroner og er uforandret på 1,40 kroner.

Stabil oljepris
Oljeprisen holder seg stabilt like under 74 dollar, samtidig som en dollar koster 6,22 dollar.

Eu og Iran har hatt et møte i forbindelse med den anspente situasjonen rundt Irans atomprogram.

- De siste atomsamtalene mellom EU og Iran var svært konstruktive og la grunnlaget for et bedre utgangspunkt for neste ukes møte, melder EU, ifølge NTB.

– Det er et godt utgangspunkt for det vi tror vil bli et positivt møte 11. juli, sa en talsperson for EUs utenrikspolitiske sjef, Javier Solana, etter den to timer lange samtalen med Irans atomforhandler Ali Larijani torsdag kveld.

Vinnerne og debutanter
Kursvinneren er ved lunsjtider Jinhui Shipping som stiger 7,36 prosent.

Trolltech følger etter og stiger 6,67 prosent. Børsnykommerne meldte i dag at de har fått en avtale av en eksisterende kunde som bestiller flere lisenser til en verdi på 440.000 euro.

CorrOcean stiger 6,25 prosent. Det er meglerhuset Christiania Securities som er storkjøperen av aksjen denne dagen og står bak rundt 81 prosent av nettokjøpene.

Legemiddelselskapet Clavis Pharma fikk i dag sin debut på Oslo Børs. Emisjonskursen i forbindelse med noteringen var på 45,50 kroner, mens aksjen går for 46,50 kroner ved lunsjtider.

Taperne
TeleComputer topper taperlisten og faller 5,91 prosent, men det er kun omsatt aksjer for 19.100 kroner.

Gårsdagens suverene kursvinner er en av de største taperne i dag. Rocksource faller 5,13 prosent etter å ha steget nærmere 35 prosent i går på nyheten om at de var prekvalifisert for norsk kontinentalsokkel.

Ementor faller 4,37 prosent til 24,10 kroner. Selskapet meldte at de stenger emisjonen i forbindelse med kjøpet av Atea klokken 12 i dag. Tegningskursen vil ligge i intervallet mellom 23 og 24 kroner.

Nedgang i Europa
Godt nytt fra Japan fikk de europeiske børsene til å løfte seg fra bunnen. Japan har hevet sine vekstforventinger til 2,1 prosent for inneværende år, og melder samtidig at for første gang på ni år viser en måling at prisene i landet vil stige. Dermed er kan mange år med deflasjon være over.

I Tyskland er DAX-indeksen ned 0,65 prosent, mens FTSE i London faller 0,12 prosent. I København og Stockholm er børsene ned henholdsvis 0,05 prosent og 0,59 prosent.

I Paris faller CAC 40-indeksen 0,36 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere