NA24.no

Børsen snur til minus

Sist oppdatert:
En usikker Oslo Børs peker nå nedover.

Torsdag ettermiddag har Oslo Børs mistet mye av futten. Etter en positiv start der hovedindeksen steg drøyt 1 prosent, har situasjonen nå snudd.

NA24 - din næringslivsavis

Rundt klokken 17 faller hovedindeksen 2,2 prosent til 485,89 poeng. Det samtidig med at oljeprisen svekker seg. Starten på september og uken er alt annet enn lystig. Hovedindeksen har falt over 7,4 prosent og hver av de foregående dagene har endt med et fall på godt over 2 prosent.

Av vinnerne og taperne i dagens handel er det Excense som stiger mest med en oppgang på 27,5 prosent til 0,51 kroner. Verdien på selskapet er imidlertid nesten halvert den siste måneden. Kverneland stiger også, men er handlet i et lavt volum. Den foreløpige taperen så langt i dag er PSI som faller hele 14,4 prosent. Den siste uken har de fått skikkelig juling på børsen med et fall på over 30 prosent.

Fallet i råvaremarkedet ser ut til å ha roet seg ned. Siden Oslo Børs stengte onsdag har blant annet oljeprisen steget noe, og står tre timer før stengetid i 108,36 dollar fatet. På råvarebørsen i London blir kontraktene på et fat nordsjøolje omsatt for 107,8 dollar. Samtidig koster dollaren 5,54 kroner. Analytikerne tror OPEC vil å holde oljeproduksjonen på dagens nivå, selv om enkelte har spekulert i at oljekartellet kan komme til å kutt produksjonen for å beholde de høye prisene.

Les mer: - Vil beholde rekordproduksjon

Investorene på Wall Street hadde en urolig sesjon onsdag. Igjen svingte de viktigste nøkkelindeksene mellom pluss og minus, og da sluttbjellen ble ringt var situasjonen blandet. Dow Jones steg så vidt, mens Nasdaq og S&P 500 hadde falt tilbake.

Les mer: Blandet på Wall Street

I Asia ble det også nedtur for aksjeinnehaverne. Drevet av fallende rater var det særlig shippingsektoren som trakk ned. Det gjorde for øvrig også råvareaksjene.

Les mer: Asiatisk aksjeglipp

Bildet er blitt noe mer blandet for børslokomotivene en positiv start har snudd. StatoilHydro faller 0,66 prosent prosent til 151,20 kroner, mens Yara-aksjen har klatret 0,83 prosent til 305,5 kroner. Tankrederiet Frontline stiger 1,39 prosent til 292 kroner.

Solenergiselskapet REC har tatt seg inn etter dårlige nyheter tidligere i dag, og er nå så vidt opp. Aksjen stiger med 0,69 prosent til 146,50 kroner. Nyhetene gikk på at toppsjefen i SunPower har uttalt at han tror prisene på solcellepaneler vil falle mellom 10 og 20 prosent neste år.

Les mer: Smell for solaksjene

Rederiet Stolt-Nielsen faller 6,12 prosent til 88,25 kroner. Der har Fearnley Fonds omsatt en post på over 2,75 millioner aksjer til 87,50 kroner. Det skjedde før børsen åpnet og meglerhuset er også den største nettoselgeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere