NA24.no

Børsen solid i pluss

Oslo Børs, Børsen, høst
Oslo Børs, Børsen, høst Foto: Linda Nordbø (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Reiser seg etter dypdykk.

Torsdag ble den tredje verste dagen i Oslo Børs sin historie. Fredag er stemningen annerledes.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 3 prosent til 251,66 poeng kort tid etter at handelen startet.

Dollaren faller noe tilbake og det gir en liten oppgang i oljemarkedet. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje omsatt for 57,8 dollar per fat. En dollar koster 6,82 norske kroner.

Markedet venter på den viktige arbeidsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndighetene fredag ettermiddag. Klokken 14.30 norske tid slippes rapporten som omtales som månedens viktigste makrobegivenhet.

Økonomene er samstemte i at ledigheten kommer til å stige mens sysselsettingen kommer til å falle dramatisk.

I likhet med det norske aksjemarkedet fikk børsene i Europa også en alvorlig knekk torsdag. Handelen i USA fulgte opp med et bredt og dypt børsfall, og Asia har reagert ned.

Fredag morgen har også de europeiske børsene fått en god start. Den tyske DAX-indeksen løftes 1,2 prosent, mens den britiske indeksen FTSE 100 i London stiger 1,6 prosent. I Paris får CAC 40-indeksen en oppgang på rundt 1 prosent. I Sverige og Danmark blir børsene henholdsvis 1,7 prosent og 2,7 prosent. Helsingfors-børsen stiger 1,8 prosent.

Det dramatiske børsfallet i gikk hardt utover aksjekursene til børslokomotivene. StatoilHydro falt 10 prosent, men stiger 2,39 prosent til 132,8 kroner fredag morgen. Yara-aksjen stiger 4,05 prosent til 135 kroner.

Solenergiselskapet REC blir løftet 7,97 prosent til 65 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere