NA24.no

Børsen starter i rødt

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Faller under 300-poeng.

Oslo Børs faller rett etter at handelen har startet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Oljeprisen ligger lavere mandag morgen enn fredag ettermiddag, og er med på senke oljeavhengige Oslo Børs.

Hovedindeksen senkes 0,94 prosent til 297,44 poeng.

Dermed går det på Oslo Børs som det gjorde for de råvareavhengige børsene i Asia.

Les mer: Oppgang i Tokyo

Dollaren har styrket seg i løpet av helgen og det har ført til at det går i motsatt retning i råvaremarkedet. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juli omsatt for 67,62 dollar per fat. Det er en nedgang på rett over 1 prosent.

En dollar koster 6,45 kroner på ukens første dag, og den amerikanske valutaen har også styrket seg markant mot japanske yen og euroen.

Les mer: Dollar senker oljeprisen

Nedgangen i oljeprisen slår uheldig ut for StatoilHydro som faller 1,60 prosent til 135,50 kroner. UBS har nedgradert StatoilHydro til salg. Tidligere hadde de en nøytralholdning, men kursmålet heves til 130 kroner fra 120 kroner. Oppgangen så langt i år mener den sveitsiske storbanken er overdreven og skyldes i hovedsak overraskende styrke i oljeprisen. Fremover tror UBS at oljeprisen snart når toppen og vil senere tippe nedover. Det gir økt nedsiderisiko for oljeprisen og StatoilHydro-aksjene.

Meglerhusene fortsetter å nedgradere solenergiselskapet REC. Fredag meldte selskapet at den foreslåtte emisjonen på fire milliarder kroner må utvides med en halv milliard kroner. I tillegg ga de et dystert bilde på situasjonen i flere av markedene. Deutsche Bank har ifølge Dow Jones Newswire nedgradert REC til selg. Analytikerne i den tyske storbanken hadde tidligere en nøytral holdanbefaling på aksjen.

REC-aksjen faller 4,74 prosent til 58,50 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere