NA24.no

Børsen stråler i sommerværet

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Sommeren har endelig kommet til Oslo. Det varmer investorene.

Etter en vaklende start blir Oslo Børs sendt oppover. Hovedindeksen stiger 0,47 prosent til 419,22 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro blir sendt opp 0,80 prosent til 164,80 kroner. Oljeprisen har steget til over 132,50 dollar per fat det siste døgnet og er med på å hjelpe den norske oljekjempen opp.

Misforhold i StatoilHydro
Orion Securities mener det er et misforhold mellom oljepris og aksjekursen til StatoilHydro. Det skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

- StatoilHydro har det siste året steget mye mindre enn oljeprisen, og som en følge av dette handles aksjen nå til en historisk lav forward P/E (pris over inntjening) på 6. Til sammenligning er gjennomsnittlig historisk P/E på 10, skriver Orion.

Yara fortsetter også oppgangen og blir løftet 2,50 prosent til 368,50 kroner, tirsdag morgen.

Mindre overskudd i Hydro
Norsk Hydro har i løpet av morgentimene lagt frem sitt resultat for andre kvartal. I forrige uke sendte aluminiumsprodusenten ut et resultatvarsel der de orienterte markedet om økte kostnader. Kostnadene legger et press på resultatet til Hydro til tross for høyere oppnådde priser i aluminiumsmarkedet.

Les mer: Reiten som fryktet

Aksjemarkedet svarer med å sende Hydro-aksjen ned 1,27 prosent til 62,30 kroner.

Subsea 7 har også presentert sitt resultat for årets andre kvartal. De mer enn innfrir forventningene. Undervannsentreprenøren og offshoreselskapet kan vise til solid forbedring på bunnlinjen og venter at den positive utviklingen vil fortsette. Aksjen blir sendt opp 9,01 prosent til 118 kroner.

På topp
I morgentimene er det likevel de mindre oljeselskapene som stiger mest. Det kanadiske selskapet Questerre topper vinnerlisten med en oppgang på 14,20 prosent til 19,30 kroner. Kundene til Nordnet og Glitnir er de ivrigste kjøperne av Questerre-aksjer.

Det går verre med IT-selskapet Itera Consulting som blir sendt ned 6,73 prosent til 4,02 kroner. Dog på lav omsetning i aksjen. Tandberg Data faller 3,38 prosent til 2 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere