NA24.no

Børsen styrker seg

Sist oppdatert:
Svak oljepris tynger, men børsen viser tegn til form.

Oslo Børs løfter seg igjen etter å ha falt tilbake etter gårsdagen oppgang på over to prosent. Svekkelsen i oljeprisen torsdag kveld tynget den oljetunge børsen. Hovedindeksen stiger igjen 0,25 prosent til 433,41 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

En mindre nedgang i naturgasslagrene enn ventet bidro til å sende naturgassprisene ned over 7 prosent i den amerikanske handelen. Prisen på råolje fulgte etter med en nedgang på 4 prosent til det laveste nivået siden mai 2005.

Oljeeksporten fra Russland gjennom Druzhba-rørledningene har startet opp igjen, samtidig som det er klart at OPEC ikke har klart og kuttet produksjonen på samme nivå som har vært lovet. Det varme været i USA og Europa har gjort at store fond har spekulert i fallende oljepris. Dette har gjenspeilet seg i den enorme omsetningen av oljekontraktene ved de ulike råvarebørsene.

Fredag morgen har oljeprisen fått et lite byks. Et fat nordsjøolje med levering i februar stiger 1,30 prosent til 52,37 dollar. En dollar koster 6,47 kroner.

Tungvekterne Statoil og Hydro faller 1,28 prosent til 154,25 kroner og 1,64 prosent til 180 kroner.

DNO ned
Gårsdagens sjokkoppgang for DNO er over for denne gang. Aksjen faller 2,28 prosent til 12,43 kroner. I går sendte styreleder Berge Gerdt Larsen ut en pressemelding der det noe tvetydig kom frem at det skal foreligge et mulig bud på oljeselskapet. Aksjekursen steg godt over 16 prosent.

- Det var svært høy aktivitet i DNO-aksjen i går. Vår estimerte underliggende verdi ligger på 15,3 kroner per aksje, men vi utelukker ikke at man i en eventuell oppkjøpssituasjon vil kunne være villig til å betale noe premie utover dette. Selskapet har vært tidlig inne i det nordlige Irak og etableringen av en ny petroleumslov vil kunne gi økt interesse for denne regionen. I tillegg sitter selskapet med en attraktiv leteportefølje i norsk sektor, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på DNO med et 3 måneders kursmål på 15 kroner per aksje.

Vinnerne
Fosen Trafikklag stiger 25 prosent til 775 kroner. Det er kun omsatt 40 aksjer til en samlet verdi på 31.000 kroner.

Børsnykomlingen Simtronics forsetter oppgangen og stiger 11,41 prosent til 2,05 kroner. Aksjekursen har steget over 42 prosent siden aksjen debuterte på børsen 5. januar.

Odim følger etter med og klatrer 6,88 prosent til 171 kroner. Meglerhusene Lehman Brothers og Enskilda Securities hamstrer aksjer i selskapet der Røkke er største aksjonær

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere