NA24.no

Børsen suser mot rekord

Sist oppdatert:
Oslo Børs steg fredag solid for tredje dag på rad, og snuser snart på tidenes høyeste nivå.

Inspirert av positive børser ute i verden, og med stigende oljepris som en særnorsk vitamininnsprøytning, steg Oslo Børs hovedindeks 1,4 prosent til 324,03 poeng fredag.

Børsen har nå steget 5 prosent på tre dager, og har nå bare 2 prosent igjen til tidenes høyeste nivå: 330,40 poeng, nådd 3. oktober.

Hydro var fredag mest omsatt, og steg 3,2 prosent til 714 kroner. I og med at dette selskapet veier tyngst i hovedindeksen, bidrar dette solid til dagens indeksoppgang.

Statoil steg 1 prosent til 153,50 poeng.

En rekke offshorerelaterte selskaper bidrog også positivt. Børsvinner ble SeaDrill, som steg 15 prosent.

Av de tyngste selskapene, kan vi nevne Aker Kværner, som steg 5 prosent. Selskapet hadde kapitalmarkedsdag torsdag, og analytikerne likte tydeligvis det de hørte.

John Fredriksen-rederiet Golar LNG steg 6 prosent etter å ha meldt om en fraktavtale med Shell.

Opticom steg i dag 5 prosent til 177 kroner, mens maktkampen om selskapet tilspisset seg med en pressekonferanse nå etter børsslutt.

Lakseaksjene bremset oppgangen, og var moderat i minus etter meldinger om importforbud av norsk oppdrettslaks til Russland etter funn av bly og kadmium i fisken.

Børstaper ble Kongsberg Automotive, som falt 6 prosent til 47 kroner. Bulkrederiet Jinhui falt med nær 4 prosent, etter et innsidesalg fra selskapets styreleder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere