NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Børsen tar sats

Sist oppdatert:
Vender snuten oppover etter en tung start.

Etter to dager med oppgang falt aksjemarkedet tilbake tirsdag morgen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Lavere oljepris bidro til en tung åpning.

Etter en drøy times handel tok imidlertid Oslo Børs sats og i formidddag er hovedindeksen opp 0,41 prosent til 216,67 poeng.

I oljemarkedet har søkelyset rettet seg mot maikontraktene på nordsjøolje. Disse kontraktene faller 0,90 prosent til 46,05 dollar per fat ved råvarebørsen i London. Ifølge Bloomberg skyldes nedgangen at det spekuleres i økte amerikanske oljelagre som følge av lavere etterspørsel. Søndag valgte OPEC å holde oljeproduksjonen uendret og heller øke kvotedisiplinen.

På de europeiske børsene har det imidlertid gått tyngre. I Frankfurt faller den tyske DAX-indeksen 0,8 prosent. Det er også nedgang på børsene i Stockholm, København og Helsingfors. Den britiske indeksen FTSE 100 faller 1 prosent, mens CAC 40 i Paris sendes ned 1,4 prosent.

Banken Standard Chartered har i likhet med Citigroup og Barclays meldt om en sterk start på året. Konsernsjef Peter Sands sier at de ikke har noen planer om å gjøre noen kutt i bemanningen og tilbakeviser at de har planer om å hente inn ny egenkapital.

Les mer: Positivt varsel fra storbank

Meldingen bidro til å sende de asiatiske børsene opp for tredje dag på rad.

Norsk Hydro faller 2,54 prosent til 23 kroner. For første gang på 25 år har Hydro-konkurrent Alcoa kuttet i utbyttet. Kuttet er på 3 cents per aksje fra 17 cents. Totalt skal de spare 400 millioner dollar på utbyttekuttet og i tillegg har de varslet en emisjon på 1,1 milliarder dollar i aksjer og konvertible lån. Aksjen faller 12 prosent i førhandelen i New York.

StatoilHydro sendes opp 0,86 prosent til 117,90 kroner og er den mest omsatte aksjen. Yara faller 2,38 prosent til 143,50 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere