NA24.no

Børsen under viktig grense

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Problemene vil ikke slippe taket for finansmarkedene.

Nedturen fortsetter på Oslo Børs. Hovedindeksen er rett etter klokken er 14 ned 3,10 prosent til 395,13 poeng. Dermed har børsen ramlet seg under 400-poeng igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Nye bekymringer
Finansmarkedene fikk rentekuttet de ba om. Den amerikanske sentralbanken reduserte styringsrenten med et halvt prosentpoeng, men det var likevel ikke nok til å hindre at et nytt børsfall i USA. Nye bekymringer kom krypende med en gang.

Det finansielle forsikringsselskapet FGIC har blitt nedgradert av ratingselskapet Fitch. Dermed er nok et selskap som faller inn under kategorien «monoline» i trøbbel. Disse selskapene forsikrer og garanterer for utbetalinger av obligasjonslån og tilhørende renter. Dermed har det en helt essensiell posisjon i det amerikanske finanssystemet.

Følg børsen her

Sterke resultater fra Hyundai og gode utsikter fra Honda bidro til at Asia med Japan i spissen klarte seg langt bedre enn USA. Det bremser børsfallet i Oslo.

Skuffer stort
Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service får bank etter at de nok en gang sender ut et resultatvarsel. Denne gangen skylder selskapet på mangel på mannskap tilknyttet den landbaserte virksomheten i Libya. Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) er ventet å havne på 165 millioner dollar i fjerde kvartal.

PGS-aksjen faller 11,98 prosent til 115,75 kroner.

Oljeselskapet CanArgo får også skikkelig juling torsdag morgen. Aksjen opplevde himmel og helvete onsdag. Først ble det et voldsomt løft etter lovende resultater fra en brønn i Georgia. Det varte bare noen få timer. Mot slutten av dagen sendte de ut en ny melding der de melder om nye problemer med samme brønn. Da bar det rett utfor. Torsdag morgen falt CanArgo-aksjen 23,85 prosent til 3 kroner i løpet av få minutter.

Blir ikke belønnet
Norsk Hydro er fortsatt blant de tungvekterne som klarer seg best. Aksjen stiger 0,93 prosent til 64,90 kroner. Yara faller 2,47 prosent til 257 kroner.

StatoilHydro blir sendt ned 0,56 prosent til 143,50 kroner. Prisen på råoljekontraktene faller til under 92 dollar fatet. Ved råvarebørsen i London er marskontraktene ned 0,90 prosent til 91,70 dollar fatet.

Resultatene har begynt å strømme inn fra selskapene på Oslo Børs. I første omgang er det IT-selskapene som melder om utviklingen i fjerde kvartal i fjor. Ementor har levert bedre resultater enn hva markedet hadde forventet, men blir likevel ikke berømmet for innsatsen. Aksjen faller 0,53 prosent til 37,30 kroner.

Sjekker Eltek
Konsernsjef Morten Angelil i Eltek er sammen med administrerende direktør Lars Jervan i datterselskapet Nera Networks siktet for brudd på innsidehandel.

DynaPel-aksjen stiger 9,95 prosent til 12,15 kroner. Hovedaksjonær og styreleder Idar Vollvik har trukket seg fra styret i DynaPel med umiddelbar virkning. Det samme har også hans nærmeste medarbeider Robert Monsen. Torsdagens oppgang i DynaPel-aksjen skyldes i hovedsak lav omsetning i aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere