NA24.no

Børsen venter på Ben

Aksjemarkedet i USA var mandag retningsløst i påvente av signaler fra den nye sentralbanksjefen Ben Bernanke.

Aksjeindeksene i USA endte lite endret mandag. Fokus så ut til å være på det pågående rentemøtet i sentralbanken, som vil resultere i en melding i morgen, tirsdag.

Dette er det første rentemøtet hvor den nye sentralbanksjefen Ben Bernanke styrer sakene. De aller fleste venter at styringsrenten vil bli hevet fra 4,50 til 4,75 prosent, men det er spenning knyttet til om det vil komme signaler om at rentehoppene snart er over.

Sentralbanken har jevnt og trutt hevet renten fra historisk lave 1 prosent sommeren 2004.

Teknologisektoren var jevnt over litt sterkere enn det generelle markedet, og Nasdaq-indeksen klamret seg til en positiv sluttverdi. Men det var jevnt over små utslag, og ingen av de toneangivende selskapene viste store kursutslag.

Oljeprisen falt tidligere i dag etter at det ble kjent at de siste gislene som var holdt av opprørere i Nigerie var satt fri, men har klatret opp igjen. Et fat nordsjøolje for levering i mai koster nå 63,75 dollar, en oppgang på 0,4 prosent fra fredag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,26% til 11.250,11

Nasdaq +0,12% til 2.315,58

S&P 500 -0,10% til 1.301,61

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere