NA24.no

Børsen viser muskler

Sist oppdatert:
Festen fortsetter på Oslo Børs

Investorene på Oslo Børs og andre børser verden over opplever svært gode dager for tiden.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ble hovedindeksen ved Oslo Børs sendt opp over fem prosent, men i tidlig handel tirsdag ville investorene hente gevinster. Men etter en tidlig nedtur er positiviteten igjen tilbake. Hovedindeksen løftes 0,9 prosent til 268,42 poeng.

Oppturen kommer etter at de asiatiske og amerikanske markedene klatret oppover mandag kveld og natt til tirsdag norsk tid.

Les også: Børsrally i Asia

Oljeprisen har fortsatt oppover og ligger nå på 54,12 dollar per fat. Statoil-aksjen faller 0,84 prosent til 130,40 kroner.

Les mer: Oljeprisen til 54 dollar

Telenor la frem regnskapet for første kvartal tirsdag morgen. Tallene viser at selskapet ikke er upåvirket av krisen. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 7,8 milliarder kroner av en omsetning på 24,8 milliarder kroner.

Dermed var resultatet til Telenor omtrent på analytikernes forventninger i første kvartal. Det rene driftsresultatet var på 3,9 milliarder kroner, mens resultat før skatt endte under ventede 3,1 milliarder kroner i første kvartal.

Investorene svarer med å sende aksjen ned 1,93 prosent til 43,20 kroner i tidlig handel.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det har vært en begivenhetsrik dag så langt på børsen. Traderfavoritten Simtronics hadde i går en ekstraordinær generalforsamling hvor selskapets aksjonærer skulle ta stilling til en rettet tingsinnskuddemisjon mot Technor. Denne planen fikk flertall, men flertallet var ikke stort nok til at emisjonen ble vedtatt.

I morgentimene tirsdag melder Simtronics samtidig at selskapet får et dårligere resultat enn varslet i første kvartal.

Les mer: Resultatvarsel fra Simtronics

Aksjen stiger 0,48 prosent på tynn handel.

Det mest omsatte selskapet så langt er oljeselskapet Noreco. Grunnen til det er at selskapet har hentet inn friske penger i en emisjon som ble kraftig overtegnet. Bruttoprovenyet ble på 214 millioner kroner, og emisjonskursen ble satt på 16 kroner.

Les mer: Noreco-emisjon kraftig overtegnet

Aksjen faller 4,17 prosent, til 16,10 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere