NA24.no

Børsen viser muskler

Sist oppdatert:
Den internasjonale børsfesten smitter over på Oslo Børs.

Oljeprisen holdt seg stabil stort sett hele dagen, og det ga Oslo Børs muligheten til å fortsette stigningsferden. Hovedindeksen endte opp 0,71 prosent til 419,47 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Det store gassfunnet på Shtokman-feltet i Barentshavet stjal mye oppmerksomhet. En rådgiver for Statoil sier til TV2 at oljeselskapet igjen er i forhandlinger med Gazprom om å kunne delta i det enorme gassfeltet. Statoil på sin side sendte ut en pressemelding og dementerte det deres egen rådgiver fortalte.

Uansett virket det ikke som om markedet brydde seg om støyet om Shtokman. Aksjekursen falt 0,29 prosent til 174,25 kroner.

Norsk Hydro vil ikke kommentere om de er inne i Shtokman-varmen, og ble sendt opp 0,80 prosent til 157,75 kroner.

Gode tall
Det var PA Resources som gjorde det beste av oljeselskapene denne dagen. I går var selskapet nevnt som en høyaktuell kandidat til å sluke Altinex, men ryktene ble avkreftet fra flere hold. PA Resources kan vise til knalltall for tredje kvartal og det bidro til at markedet sendte aksjekursen opp 5,18 prosent til 51,75 kroner.

DNO var også ute med sitt resultat for tredje kvartal. Oljeselskapet presenterte skuffende tall, men markedet brydde seg ikke nevneverdig om det. DNO er et leteselskap og ikke et produksjonsselskap. Aksjen endte uforandret på 12,19 kroner.

Altinex var gårsdagens vinner etter ryktene om at PA Resources snuste på selskapet. I dag falt aksjen til bunnen med 4,92 prosent til 1,16 kroner.

Eidesvik Offshore skuffet også markedet og presenterte svake tall. Aksjen falt 4,62 prosent til 62 kroner. Bergesen Worldwide Gas var et annet selskap som ikke klarte å innfri forventningene. Det setter ikke aksjemarkedet pris på og sendte aksjen ned 3,39 prosent.

God debut
Eiendomsselskapet Norwegian Property fikk en god debut og la på seg 3,13 prosent til 57,75 kroner fra åpningskursen på 56 kroner.

IT-aksjene på Oslo Børs gjorde det sterkt også denne dagen, og fulgte dermed i fotsporene etter den viktige Nasdaq-indeksen i USA. Teknologiaksjene har ledet an i den siste tidens børsoppgang i USA.

SuperOffice toppet vinnerlisten med en oppgang på 7,35 prosent til 36,50 kroner. Meglerhuset Glitnir sto bak 61 prosent av nettokjøpene tett fulgt av Handelsbanken som hadde et nettokjøp på 35,5 prosent.

Fast Search and Transfer steg 4,95 prosent til 16,95 kroner. Meglerne i Deutsche Bank, Enskilda og Carnegie var de ivrigste aksjeplukkerne.

Pan Fish steg 3,68 prosent til 5,36 kroner etter at de presenterte sitt resultat for tredje kvartal. Oppdrettsselskapet er optimistisk med tanke på integrasjonen av konsernet.

Huket inn gevinst
Deep Ocean er den mest omsatte aksjen etter at Solstad Offshore har solgt alle aksjene de hadde i selskapet. Totalt fikk 345,6 millioner kroner for sine 12,8 millioner aksjer til en kurs av 27 kroner.

- Vi synes det var en bra pris og vi har alltid sagt at aksjene i Deep Ocean var til salgs til den rette prisen, forteller administrerende direktør Lars Peder Solstad til NA24 iMarkedet.

Rederiet kan innkassere en regnskapsmessig gevinst på 236 millioner kroner etter salget, og har allerede planer for hva pengene skal brukes til. Solstad-sjefen sier det er hovedsakelig finansielle investorer som har kjøpt posten til Solstad Offshore, og peker på at Odin-fondene har flagget deler av posten.

- Vi bygger litt båter rundt omkring og de skal nok få bein å gå på, sier Lars Peder Solstad til NA24 iMarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere