NA24.no

Børsene faller

Sist oppdatert:
Bredt børsfall over hele Asia.

Stadig klarere tegn på at den globale resesjonen går ut over fortjenesten til selskapene, sender aksjekursene i de fleste landene i Asia nedover. Materialprodusenter og finansselskaper leder an i nedturen.

NA24 – din næringslivsavis

Den brede Asia-indeksen Morgan Stanley Capital International Asia Pacific er tidlig mandag morgen ned 0,4 prosent. Rio Tinto, verdens tredje største gruveselskap, er ned 4,1 prosent etter at UBS AG kuttet profittmålet og selskapet stoppet produksjonen på et jernverk. HSBC Holdings, Europas største bank, sank med 2,7 prosent på børsen i Hong Kong etter en nedgradering fra Standard & Poor’s. Heller ikke Toyota slipper unna. Selskapet er ned 1,9 prosent på Tokyo-børsen etter at avisen Sankei meldte at Toyota kan komme til å kutte i utbyttet som følge av sviktende bilsalg.

- Økonomien går gjennom en veldig røff periode. Man kan ikke utelukke videre nedgang i aksjemarkedet, sier Shane Oliver, leder av avdelingen for investeringsstrategi ved AMP Capital Investors til Bloomberg.com.

Så langt i år er MSCI Asia Pacific-indeksen ned 43 prosent, det verste året i sin 20-årige historie.

Nikkei-indeksen i Tokyo er derimot opp 1,1 prosent. De fleste andre markeder i Asia falt, med unntak av New Zealand, Malaysia og Vietnam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere