NA24.no

Børsene går av hengslene

Midt i krisen har verdens børser gått bananas.

De siste to månedene har det vært en ellevill børsfest, som kun de børsinteresserte har fått med seg. Mens folk flest har hodet godt trykket ned i arbeidsledighet og lavere renter, har børsinvestorene sett lyset i tunnelen.

NA24 - din næringslivsavis

Dette har fått børsene til å gå til himmels.

Sterk oppgang
Ser vi på vår hjemlige børs, har den såkalte hovedindeksen steget sterke 18 prosent så langt i år. Bare i april var oppgangen på 11,6 prosent.

På Oslo Børs stiger hovedindeksen med 1,09 prosent til 268,93 poeng tirsdag.

Ser vi fra bunnen tredje mars i år, har hovedindeksen steget 35 prosent. Folk som puttet en million i aksjemarkedet på bunnen, har altså fått med seg en gevinst på 350.000 kroner på to måneder.

Oslo Børs

Internasjonale i pluss
Oppgangen på Oslo Børs er godt hjulpet av en formidabel oppgang på de internasjonale børsene. I USA har den brede S&P 500-indeksen steget 34 prosent fra bunnen, og er nå positiv året som helhet.

Les mer her: Jubel på Wall Street

Ser vi på de asiatiske børsene, så har oppgangen vært enda brattere. Morgan Stanleys asiaindeks, som består av de 100 største aksjene i regionen, har steget hele 42 prosent siden bunnen to måneder tilbake.

Følg Nasdaq

Det verste er over
Det er troen på at det verste er over som har fått børsinvestorene til å kaste seg inn i aksjemarkedet. Tegnet på at stemningen er totalt snudd fra i fjor, viste seg da hysteriet rundt svineinfluensaen ble dratt i gang. Etter to dager ristet verdens børser av seg bekymringen for den påståtte influensapandemien.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I Norge er NA24s faste bloggeren Trym Riksen i DnB Nor Private Banking en av dem som var tidligst ute å spådde oppgang.

- Ned Davis Research (NDR) er blant verdens ledende miljøer innen kvantitativ teknisk analyse. Ifølge NDR har vi med et nytt bullmarked å gjøre når børsen har steget mer enn 30 prosent i løpet av 50 dager. 26 av 42 aksjemarkeder verden over tilfredsstiller dette kriteriet, og derfor er det allerede nå riktig å snakke om at vi er i et nytt bullmarked, skriver Riksen i sin siste blogg.

Du kan lese og kommentere hans faste blogg her.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere