NA24.no

Børsene hentet seg inn

Sist oppdatert:
Etter å ha begynt under vann, klarte USA-børsene å få nesetippen opp til vannflaten fredag.

HOUSTON (NA24): USA-børsene begynte klart i minus fredag, men utover dagen klatret de tilbake, og de ledende aksjeindeksene endte praktisk talt uendret.

Det var fokus på bilbransjen fredag. Det går rykter om at General Motors vurderer å kjøpe den amerikanske delen av DaimlerChrysler. Dette sendte DaimlerChrysler-aksjen opp 4 prosent, mens GM endte ned en halv prosent.

Både GM, Chrysler og Ford, den tredje store produsenten i USA, har store problemer med å hevde seg i konkurranse med asiatiske og europeiske bilmerker.

Flyselskapet AMR Corp. steg også et par prosent på rykter om et mulig bud.

Det var mye nytt på makrofronten fredag, og jevnt over pekte tallene i retning av en laber økonomisk utvikling.

Fersk statistikk fra USA viser at antallet påbegynte boligprosjekter falt med 14,3 prosent til en årstakt på 1,408 millioner i januar. Det er det laveste tallet på nesten ti år.

Antallet byggeløyver som ble registrert i årets første måned falt 2,8 prosent til 1,568 millioner.

Ifølge Bloomberg News var det ventet at antallet påbegynte boligprosjekter skulle bli på 1,6 millioner kroner.

Produsentprisene i USA falt med 0,6 prosent i januar. Kjerneprodusentprisindeksen, produsentprisene justert for de volatile energiprisene og matprisene, økte med 0,2 prosent.

Økonomene hadde ventet produsentprisene ville falle med 0,5 prosent i januar. Justert for de volatile energiprisene og matprisene, ventet ekspertene at prisene ville øke med 0,2 prosent.

Forbrukertillitsmålingen University of Michigan consumer confidence viste en indekse på 93,3 poeng i februar, ned fra 96,9 i januar. På forhånd var det ventet 96,5, ifølge Briefing.com.

Oljeprisent steg fredag. Et fat nordsjøoljer for levering i april koster fredag 58,80 dollar, mot 57,50 torsdag. Likevel endte energirelaterte aksjer jevnt over flatt, i tråd med resten av markedet.

USA-børsene tar nå langhelg, fordi mandag er President's Day.

Dagens nøkkeltall

Dow +0,02% til 12.767,57

Nasdaq -0,03% til 2.496,31

S&P 500 -0,09% til 1.455,54

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere