NA24.no

Børsene i New York faller

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Uken innledes med dalende børser.

Aksjeinvestorene har fått en treg start på uken. Børsene faller rett etter at handelen har kommet i gang.

NA24 – din næringslivsavis

Rett i forkant av børsåpningene pekte futureshandelen mot en oppgang, men etter at den ordinæren handelen har vært åpen en liten stund faller de tre toneangivende indeksene. Dow Jones-indeksen blir sendt ned 0,09 prosent til 8.571,22 poeng, mens S&P 500-indeksen faller 0,62 prosent til 882,35 poeng. Nasdaq Composite blir sendt ned 0,96 prosent til 1.549,31 poeng.

Den kinesiske staten har senket rentenivået for femte gang på tre måneder. Renten for ettårige lån faller med 0,27 prosentpoeng til 5,31 prosent og deponeringsrenten faller tilsvarende til 2,25 prosent fra tirsdag.

Rentekuttet kommer for å motvirke den svake økonomiske utviklingen. Kina har i likhet med resten av verden ikke gått klar av den globale økonomiske krisen som råder. USA, Europa og flere ledende nasjoner i Asia er allerede inne i en resesjon, og det har ført til langt lavere etterspørsel etter varer og tjenester. Nå rammes også Kina, og myndighetene prøver å iverksette tiltak for å hindre at dette blir langvarig.

Den amerikanske presidenten George W. Bush forsøkte fredag å berolige markedet med å innvilge milliardlån til de amerikanske bilprodusentene. General Motors og Chrysler får mulighet til å låne 17,4 milliarder dollar fordelt på to pakker. Vilkårene for lånene er strenge, men tiltaket er ment å hjelpe dem over den verste kneiken.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere