NA24.no

Børsene i USA åpner ned

Sist oppdatert:
Børsene i USA åpner forsiktig ned etter gårsdagens brutale fall.

Torsdagens rundjuling har ikke helt sluppet taket, og usikkerheten er stor. Nervøse investorer venter på klare signaler om hvor markedet skal videre.

NA24 - din næringslivsavis

De tre nøkkelindeksene var flate rett etter at handelen kom i gang, men faller etter noen få minutter. Industriindeksen er ned 0,19 prosent til 13.447,40 poeng. Den samme tendensen viser Nasdaq-indeksen som faller 0,17 prosent til 2.594,98 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen blir sendt ned 0,19 prosent til 1.479,90 poeng.

Torsdag opplevde Wall Street sin verste dag så langt i år. Aksjekursene raste og det bredte seg tegn til panikk blant enkelte aktører. Det var nervøsitet i forbindelse med lånesituasjonen i USA som bidro til fallet. Usikre lån, subprime lån, tynger finansnæringen og har gjort enkelte utlånere mer restriktive.

Markedet var svært spente på dagens veksttall fra USA. Bruttonasjonalproduktet økte med 3,4 prosent i andre kvartal og det var godt over forventningene. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 3,2 prosent. Futuren reagerte først positivt på farten i den amerikanske økonomien, men skepsisen slapp aldri helt taket.

Stemningen i aksjemarkedet har forsurnet de siste dagene. Det kraftige børsfallet er et klart signal på at enkelte vil benytte anledningen til å tenke seg om. Børsene rundt om i verden har ligget på rekordnivåer. Det har de også gjort i USA og gevinstene blir stadig mindre.

Investorene er også avventende til hva på stemningsrapporten blant forbrukerne. Sentimentundersøkelsen fra universitetet i Michigan vil fortelle noe om hvordan tilliten til den amerikanske økonomien er blant forbrukerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere