NA24.no

Børsene opp i New York

Wall Street Megler Trader Aksjer Xbørs
Wall Street Megler Trader Aksjer Xbørs Foto: JUSTIN LANE (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aksjeoppgang på Wall Street.

Dow Jones-indeksen stiger 0,49 prosent til 9.555,46 poeng, mens S&P 500-indeksen blir sendt opp 0,55 prosent til 1031,25 poeng. Nasdaq-indeksen klatrer 0,48 prosent til 2.027,63 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Ben Bernanke blir sittende som amerikansk sentralbanksjef i nok en periode. Barack Obama kunngjorde dette under en pressekonferanse fra presidentens landssted på Martha's Vineyard. Dette var helt i tråd med forventningene. Markedet har også forberedt seg på at Bernanke ville bli sittende som øverste sjef for sentralbanken Federal Reserve. Bernanke har sittet i stillingen siden 1. februar 2006.

Den amerikanske sentralbanken er sentral i gjenoppbyggingen av den amerikanske økonomien. Gjennom aggressive rentekutt og kvantitative tiltak der flere hundre milliarder dollar er blitt kjørt inn i markedet har de klart å demme opp for resesjons virkninger. Fortsatt gjenstår en betydelig jobb, men kredittmarkedene har allerede begynt å vise bedring.

- Jeg tror ikke Bernanke-nyhetene vil bevege markedene mye, selv om jeg mener det er gode nyheter og jeg tror markedene liker det. Hvis Obama ikke utnevnte Bernanke, da ville det bli et stort sjokk, sier sjeføkonom Robert Brusca hos Fact and Opinion Economics til CNN Money.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Boligprisindeksen Case-Schiller for de 20 største byene i USA falt med 15,4 prosent i juni sammenlignet med juni i 2008. Nedgangen var lavere enn hva økonomene forventet. Estimater innhentet av Bloomberg viser at konsensus i markedet var et fall på 16,4 prosent. Når det gjelder de ti største byene viser prisindeksen en nedgang på 15,1 prosent.

Les mer: Svekket boligprisfall i USA

Forbrukertilliten er også i klar bedring. I forkant var økonomene forberedt på gode tall, men resultatet fra spørreundersøkelsene fra Conference Board overgår foventningene. Tilliten blant forbrikerne blir målt gjennom en indeks og steg til 54,1 poeng i august fra 46,4 poeng i juli. Det er særlig troen på bedre tider som er med på å øke tilliten.

Les mer: Børsjubel på økende tillit

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere