NA24.no

Børsene rett i pluss

Dobbelt så sterk jobbvekst sender børsene rett opp.

Futureshandelen på Wall Street indikerer at børsene i USA er over det verste fallet. Torsdag førte fornyet frykt for ytterligere tap innen finans og banksektoren til at aksjene i den amerikanske finanshovedstaden falt markant.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren stiger 0,53 prosent og følges av S&P 500-futuren som løftes 0,29 prosent. Dow Jones Indicative klatrer 0,50 prosent.

Sterk sysselsettingsrapport fra de amerikanske myndighetene sender signaler om at boligkrisen ikke har smittet over på arbeidsmarkedet. Dermed styrkes troen på at den amerikanske økonomien vil få en myklanding.

I oktober økte sysselsettingen i USA med 166.000 utenom landbrukssektoren. Arbeidsledigheten holdt seg på 4,7 prosent i samme måned. Økonomene hadde opprinnelig ventet at sysselsettingen ville øke med 80.000 i oktober, mens arbeidsledighetsraten var ventet å ligge på 4,7 prosent. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

LES MER: Oppløftende sysselsetting

Det sterke arbeidsmarkedet har vært lyspunktene i den amerikanske økonomien som er rystet av et svakt boligmarked. Virkningene av problemene innen boligmarkedet har smittet over på finans- og banksektoren etter at svake betalere ikke klarer håndtere lånene.

De store amerikanske oljeselskapene sliter med pressede marginer og skuffer markedet med sine tall. Sist ut er Chevron som hadde et resultat på 1,75 dollar per aksje, inkludert engangsposter på 19 cent per aksje. Ifølge estimater innhentet av Thomson Financials hadde analytikerne sett for seg 2,07 dollar per aksje.

Oslo Børs har radert bort hele tapet fredag og stiger 0,08 prosent til 507,57 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere