NA24.no

Børsene stiger i USA

Sist oppdatert:
Klar oppgang i det amerikanske aksjemarkedet.

Børsene stiger rett fra start i USA.

Den velkjente Dow Jones Industrial løftes 0,92 prosent til 8.488,15 poeng, mens den brede S&P 500 indeksen klatrer 1,15 prosent til 914,18 poeng. Nasdaq Composite blir sendt opp 0,51 prosent til 1.763,09 poeng.

Det er knyttet stor spenning til morgendagens viktig rapport rundt bankenes behov for kapital. Det er signalisert at resultatene etter myndighetenes stresstester vil bli offentliggjort i torsdag, og i en god stund har det florert rykter og spekulasjoner om de ulike bankers kapitalbehov.

Spekulasjonene vil ha det til at Bank of America vil trenge inntil 34 milliarder dollar for å kunne tilfredsstille kravene som er satt i stresstestene. Det er også spekulasjoner om at Citigroup og Wells Fargo også ikke har nok egenkapital til å få godkjent av stresstestene.

Les mer: Trenger 220 mrd

Finansminister Timothy Geithner har sagt at Obama-administrasjonen har forberedt seg til å kjøpe opp råtne lån for å bedre balansene til banker i trøbbel. Når det gjelder kapitalsituasjonen må bankene først forsøke å hente ny egenkapital på egenhånd. Hvis ikke det går kan myndighetene stille midler til rådighet, men da under egne vilkår.

På den positive siden begynner arbeidsmarkedet å vise en stabilisering.

ADP-rapporten viser at det forsvant 491.000 nye stillinger fra lønningslistene i april. Det er langt bedre enn forventningene. I mars var fallet i sysselsettingen på 742.000. Økonomene forventet at sysselsettingen innen privat sektor ville falle med 645.000. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Dagens rapport fra ADP er en indikasjon på hva som er i vente til fredag. Da kommer den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Les mer: Endelig en gladnyhet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere