NA24.no

Børsene stuper

Sist oppdatert:
Asiatiske aksjer fikk rundjuling.

De asiatiske børsene falt kraftig torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det sender den regionale referanseindeksen til Morgan Stanley ned til det laveste nivået på fem uker. På den sjette dagen på rad med nedgang er MSCI Acia-Pacific ned 3,8 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Svake makrotall
Det er svake makrotall som preger utviklingen.

I Japan falt antall nye maskinordre mer enn dobbelt så mye som analytikerne hadde ventet på forhånd. Asia-børsene preges også av gårsdagens svake makrotall fra USA. Dow Jones-indeksen opplevde onsdag det største fallet siden 1. desember, med en nedtur på nær 3 prosent. Det er sjette dag på rad indeksen peker nedover. Finans- og oljeserviceaksjer var blant taperne.

I Asia falt verdens største produsent av testutstyr for minnebrikker med 9,5 prosent. Verdens største tv-produsent Samsung var også blant taperne med en nedgang på 5,8 prosent.

- Markedet ser ut til å peke nedover for nå. Investorene er redde for det neste som kan skje. Markedet er egentlig ikke så veldig billig sett fra et inntjeningsståsted, sier Hiroshi Chano i Yasuda Asset Management Co i Tokyo til Bloomberg News.

Laber investeringsevne
I Japan falt Nikkei 225 4,4 prosent til 8068,03 poeng. Japanske maskinordre, en indikator på investeringene i de neste tre til seks måneder, sank 16,2 prosent i november fra forrige måned, viser fersk statistikk. Det er den største nedgangen siden denne undersøkelsen begynte i 1987. Økonomer hadde anslått en nedgang på 8 prosent.

Hong Kong's Hang Seng-indeks falt mest blant regionens viktigste markeder, og endte ned med 5,4 prosent til det laveste nivået siden 25 november.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere