NA24.no

Børsens elendige uke

Sist oppdatert:
Lei slutt på børsens dårligste uke på lenge.

Oslo Børs fikk en lei avslutning på en svak uke. Fredag falt hovedindeksen 1,06 prosent til 472,45 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed fikk Oslo Børs sin svakeste uke på lang tid. Rekordkjøret er foreløpig avsluttet og uken sett under ett falt børsen 3,2 prosent.

Til topps
IT-selskapet Inmeta endte på toppen av vinnerlisten med en oppgang på 13,16 prosent til 6,62 kroner. Stor interesse fra kundene til nettmeglerhuset Nordnet og DnB NOR Markets samt ABG Sundal Collier sende kursen opp.

Stavanger Aftenblad steg 5,71 prosent til 185 kroner, og det var kun to handler som ble gjennomført der Kaupthing var kjøper.

Teknologiselskapet PSI leverte en knallsterk resultat for første kvartal. Før skatt leverte de et resultat på 22 millioner kroner mot et underskudd på 0,5 millioner kroner i samme periode året før. Resultatforbedringen var betydelig. Samtidig kjøpte to sentrale styremedlemmer og aksjonærer seg opp.

Elendig CanArgo
CanArgo ble den store skuffelsen. Selskapet leverte elendig resultat for første kvartal. Underskuddet vokser og CanArgo selv sår tvil om de har nok penger til drift.

- Vår evne til å finansiere hele vår nåværende olje- og gassprosjekter og andre risikoprosjekter i henhold til gjeldende planer er avhengig av å skaffe seg ytterligere finansiering, skriver CanArgo i en redegjørelse sendt til de amerikanske kredittmyndighetene (SEC).

Dette likte markedet svært dårlig og sendte aksjen ned 17,90 prosent til 4,22 kroner.

Kutter StatoilHydro
Norges to store oljestoltheter Statoil og Norsk Hydro klarte ikke følge opp oppgangen i oljeprisen. Negative analyser sendte aksjene ned 162 prosent til 167 kroner og 1,79 prosent til 205,25 kroner.

DnB NOR Markets er skuffet over Statoils nedjustering av produksjonsmålet for 2007. Dermed har meglerhuset kuttet anbefalingen og kursmålene i både Statoil og Hydro.

Meglerhuset kutter Statoil til selg fra hold, mens kursmålet jekkes ned til 155 kroner per aksje fra 170 kroner per aksje. DnB NOR Markets beholder hold-anbefalingen i Norsk Hydro, men tar ned kursmålet til 200 kroner fra 215 kroner per aksje.

To andre meglerhus har også nedjustert sine kursmålt og anbefalinger i Statoil. UBS kutter anbefalingen til nøytral fra kjøp. Kursmålet er satt til 182 kroner fra opprinnelige 185 kroner. ABN Amro har også jekket ned sin anbefaling til hold fra kjøp, samtidig som kursmålet kuttes til 180 kroner fra 200 kroner per aksje.

Svakt i olje
Altinex falt 2,14 prosent til 1,37 kroner. Tidligere i uken gikk det rykter om at noen vil kjøpe en større post i selskapet, men det har ikke resultert i noen bud. Det skal ifølge markedsaktører NA24 har vært i kontakt være Pareto som på vegne av en kunde som byr 1,41 kroner. Altinex hadde en produksjon på 10.400 fat oljeekvivalenter om dagen i april.

Oljeprisen da børsen stengte var 66,35 dollar fatet ved råvarebørsen i London. En dollar kostet samtidig 6,05 kroner.

Ringerunde
Telenor var en annen tungvekter som falt. Aksjen endte ned 2,55 prosent til 114,75 kroner. Aker Kværner falt 2,80 prosent til 139 kroner.

Marine Harvest falt 2,12 prosent til 6 kroner. Ifølge TDN Finans skal selskapet har ringt rundt til analytikere for å få den til å justere ned estimatene i forkant av selskapets resultatfremleggelse i kommende uke.

- Billigst i Norden
DnB NOR var blant de få tungvekterne som fikk et løft. Aksjen steg 0,38 prosent til 79,30 kroner. Meglerhuset Orion Securities kaller DnB NOR den billigste storbanken i Norden.

- Rabatten i forhold til de svenske bankene har nå blitt for stor, og dette gjør at vi anbefaler kjøp av DnB NOR, skriver Orion til sine kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere