NA24.no

Børser i nedoverbakke

Sist oppdatert:
Investorene frykter for inntjeningen.

Nedoverbakke på børsene i Asia torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Japan falt den toneangivende NIkkei 225-indeksen med 1,1 prosent, drevet av nedgang i eksporselskaper som Canon. Investorene frykter for den økonomiske utviklingen i USA og at den skal svekke inntjeningen til alle disse selskapene som har produksjonen bygd opp med tanke på amerikanske forbrukere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Imidlertid ble nedgangen noe reversert etter at det ble kjent at kinesiske myndigheter jobber med å senke importavgiftene, samt at ferske tall viste at Kinas produksjon stiger igjen samtidig som at utlån i kinesiske banker er økende igjen.

Nyheten løftet blant annet gruve, stål og shipping-aksjer.

DISKUTÈR HER:Hvordan tror du det går på Asia-børsene fremover?

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International falt 0,5 prosent til 82,78 poeng. Så langt i år er nedgangen blitt på 7,6 prosent for indeksen. Fare for at den globale resesjonen vil bli dypere og ramme resultatene til selskapene.

I USA ble resultatene til Kraft Foods og signalene fra Cisco Systems tolket som et tegn på at resesjonen kan bli verre enn hva man hadde fryktet, i tillegg til at amerikanske myndigheter ennå ikke har fått godkjent en finansiell stimuleringsplan.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Usikkerhet om USA, spesielt myndighetenes ad-bank-plan veier tyngt i markedet, sier strateg Noritsugu Hirakawa ved Okasan Securities til Reuters. Han legger til at det faktum at Kina-relaterte aksjer stiger i dag som følge av optimisme rundt kinesiske myndigheters tiltak, viser at sentimentet ikke ser helt svart på situasjonen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nøkkeltall onsdag:

Japans Topix: -0,80%
Japans Nikkei 225:- 1,11%
Hongkongs Hang Seng: +0,89%
Kinas CSI 300: -0,71 %
Kinas Shangai Composite: -0,46%
Taiwans Taiex: -0,61 %
Sør-Koreas Kospi: - 1,46 %
Singapores Strait Times Index: -0,27%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere